VIDEO

Sorana Cîrstea, eșec dramatic în turul 2 la US Open. Reacția nervoasă a româncei VIDEO

Gabriel Peneș 02.09.2022, 10:11
Sorana Cîrstea, eșec dramatic în turul 2 la US Open. Reacția nervoasă a româncei VIDEO

Sorana Cîrstea, eșec dramatic în turul 2 la US Open. Jucătoarea română a ratat o șansă uriașă de a-și egala cea mai bună performanță înregistrată în turneul de la Flushing Meadows. Numărul 37 mondial a avut „în mână” meciul cu elevețiana Belinda Bencic, pe care a condus-o cu 6-3, 5-3, dar a campioana olimpică en-titre a întors rezultatul. Sorana Cîrstea a avut o reacție nervoasă spre finalul setului doi, când a simțit că jocul se întoarce împotriva ei.

Sorana Cîrstea, eșec dramatic în turul 2 la US Open

Sorana Cîrstea, eșec dramatic în turul 2 la US Open. Jucătoarea din Târgoviște pornea cu un ascendent moral împotriva elvețiencei Belinda Bencic (13 WTA) pe care o învinsese în cele două meciui directe de până acum, inclusiv la Cincinnati, înaintea competiției de Grand Slam de la New York.

Iar partida din manșa secundă a părut să se îndrepte spre o nouă victorie a iubitei lui Ion Ion Țiriac, care a condus cu 6-3, 5-3. Sorana și-ar fi egalat cea mai bună performanță de la Flushing Meadows, ea atingând turul 3 în trei rânduri: 2009, 2019 și 2020. Dar, de la acel scor, Bencic, actuala campioană olimpică a întors rezultatul. Cîrstea a mai avut o șansă, la 5-4, pe serviciul său, când a recuperat de la 0-40, dar imediat a făcut o dublă greșeală, apoi elvețianca s-a impus pe fondul căderii jocului româncei cu 3-6, 7-5, 6-2, după 2 ore și 27 de minute.

Reacția nervoasă a româncei

Sorana Cîrstea a recunoscut la finalul partidei că putea câștiga și a punctat momentul în care totul s-a schimbat în favoarea adversarei.

„Am condus cu set și 5-3, set și 5-4 plus serviciul… acolo cred că s-a jucat meciul, la 5-4, 40-egal, când am făcut o dublă greșeală, după un punct în care ea a fost mai agresivă.

De acolo s-a schimbat dinamica, ea a prins încredere, iar eu am făcut un pas în spate. O înfrângere frustrantă, pentru că am avut meciul în mână, însă acesta este tenisul. Se întâmplă; sunt meciuri pe care le pierzi după ce conduci toată partidă, iar pe altele reușești să le întorci. Azi, din păcate, a fost partea mai puțin bună.

Asta este, nu e nicio dramă. A jucat mult mai bine decât mine în setul trei,” a comentat Sorana Cîrstea meciul cu Belinda Bencic, la Eurosport.

Sorana Cîrstea a fost și protagonista unei izbucniri nervoase ce putea să-i aducă probleme, inclusiv o amendă. Când s-a văzut egalată la 5, în setul 2, românca și-a aruncat pur și simplu racheta în plasa de protecție din spatele său, încă fără a lovi pe nimeni. Spectatorii, de obicei gălăgioși la asemenea ieșiri nervoase, au amuțit, înțelegând, practic, motivul răbufnirii jucătoarei. Oricum, Sorana va încasa un cec de 121.000 de dolari și 70 de puncte WTA pentru accederea în turul 2 la US Open.

 

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....