Momentul cel mai crunt din viața actriței Draga Olteanu Matei. De ce a spus că ar fi preferat să moară

Ana Anitoiu 18.11.2020, 09:05
Momentul cel mai crunt din viața actriței Draga Olteanu Matei. De ce a spus că ar fi preferat să moară

Draga Olteanu Matei a trecut printr-un moment atât de crunt, în urmă cu câțiva ani, încât și-a dorit să moară. Actrița a făcut atunci o declarație emoționantă.

Motivul pentru care Draga Olteanu Matei și-a dorit să moară, în urmă cu șase ani

Draga Olteanu Matei și-a dorit să moară, în urmă cu șase ani, când a trăit cel mai crunt moment din viața ei. Mai exact, atunci când a murit soțul ei, medicul Ion Matei, alături de care a fost fericită timp de 44 de ani.

Marea actriță a vorbit atunci despre dragoste și a spus că și-a iubit soțul ”cu toată ființa”. După moartea lui, în anul 2014, Draga Olteanu Matei a simțit că nimic nu mai avea rost.

„Sunt supărată. Supărarea asta nu va trece niciodată. O să moară odată cu mine. Vă spun sincer că aş fi preferat să mor şi eu odată cu el. Dacă există o mare dragoste, cum am trăit eu, ţi se pare că nimic nu mai are rost. 44 de ani am fost foarte fericiţi.

Nu a existat niciun secret al longevităţii. Există oameni deştepţi şi oameni tâmpiţi. Oamenii deştepţi se înţeleg bine între ei până la bătrâneţe, îşi descoperă unul altuia motive de admiraţie, lucrurile se încheagă în aşa manieră încât unul fără celălalt nu poate să facă nimic.

Asta e dragostea profundă care începe din tinereţe cu atracţia fizică şi se continuă cu iubirea. Ajungi să îl iubeşti pe celălalt cu toată fiinţa ta, respiri odată cu el, plângi odată cu el, râzi odată cu el… Aşa a fost viaţa noastră”, povestea, îndurerată, Draga Olteanu Matei.

Draga Olteanu Matei a trecut printr-un moment crunt. A spus ca ar fi preferat sa moara
Draga Olteanu Matei, alaturi de sotul ei

De altfel, într-un alt interviu, Draga Olteanu Matei spunea că ea și soțul ei erau ”o singură persoană” și că trăiau fiecare moment împreună, clipă de clipă.

Draga Olteanu Matei a avut și alte două căsnicii, înainte de cea cu medicul din Piatra Neamț. Actrița a explicat de ce a divorțat de două ori. ”Primii doi soți m-au înșelat și de aceea i-am părăsit repede”, povestea ea.

Motivul pentru care Draga Olteanu Matei nu a avut copii

În urmă cu câțiva ani, Draga Olteanu Matei a povestit că nu a vrut să facă copii, însă a intenționat să adopte unul. Totuși, acest lucru nu s-a întâmplat. Actrița a explicat și care a fost motivul.

”Eu nu am vrut să fac copii niciodată. Îmi sunt foarte dragi, dar nu mi-am dorit pentru că eu cred o treabă pe care nu vreau s-o spun în public, pentru că ar fi foarte decepţionate mamele. Dar amintesc un proverb bătrânesc foarte înţelept: cine are să-i trăiască, cine nu să nu-şi dorească.

În zilele noastre ar trebui să ne gândim la partea a doua a proverbului. (…) M-am gândit să adopt un copil cu mulţi ani în urmă, când nu avem cu ce să-l ţin, dar mi-am dat seama că nu am timp să mă ocup de el.”, spunea Draga Olteanu Matei, cu ani în urmă.

Draga Olteanu Matei a trecut printr-un moment crunt. A spus ca ar fi preferat sa moara
Puiu Calinescu si Draga Olteanu Matei

Draga Olteanu Matei a murit în noaptea de marți spre miercuri. Printre rolurile ce au făcut-o celebră se numără Coana Chirița, după Vasile Alecsandri – și în teatru, și în film – ”Coana Chirița” (1986) și ”Chirița în Iași” (1988).

A cucerit inimile românilor și cu cariera ei în televiziune, unde a avut apariții extraordinare în programele de varietăți și de Revelion.

Actrița a jucat memorabil și cu regretatul Amza Pellea, interpretând-o pe Veta, soția lui Nea Marin, în numeroase show-uri TV și în filmul artistic „Nea Mărin miliardar„. Și-ar fi dorit să fie Vitoria Lipan în ”Baltagul” lui Mircea Mureșan, pe micul ecran, dar rolul i-a fost dat Margaretei Lozano. În schimb, ea a primit rolul cârciumăresei.

De asemenea, Draga Olteanu Matei a jucat în filme precum ”Haiducii” (1966), ”Răzbunarea haiducilor” (1968), ”Pistruiatul” (1973) și ”Buletin de București” (1983).

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...