Momente groaznice pentru nişte turişti români în Grecia. Motivul pentru care nu au fost lăsaţi să intre în spital: “Nu ne-a consultat nimeni”

Iancu Andreea, Mirabela Năstase 23.06.2021, 20:12
Momente groaznice pentru nişte turişti români în Grecia. Motivul pentru care nu au fost lăsaţi să intre în spital: “Nu ne-a consultat nimeni”

O familie de turiști români a trăit momente groaznice în vacanța din Grecia. Deși au avut nevoie de îngrijiri medicale, aceștia nu au fost lăsați să intre în spital și nu au fost consultați de nimeni. Povestea acestora este cu adevărat înfiorătoare.

Motivul pentru care niște turiști români au trecut prin momente groaznice în Grecia

O vacanță de șapte zile în Grecia ar fi trebuit să reprezinte pentru o familie de turiști români concediul perfect, însă acesta s-a transformat în momente groaznice trăite în statul elen. Porniți la drum, fără a se fi vaccinat înainte, românii au sperat că vor petrece cea mai frumoasă vacanță, în schimb s-au ales cu un coșmar, după ce testele PCR au ieșit pozitive la plecarea din vacanță. Cu toții au fost nevoiți să rămână în carantină timp de zece zile, timp în care au fost izolați la hotel, fără a primi îngrijirile medicale de care aveau nevoie, la spital.

Povestea turiștilor a fost făcută publică pe pagina de Facebook Forum Grecia, unde un reprezentant al familiei și-a spus of-ul. Turiștii aleseseră drept destinase Skiatos și au trecut prin două testări, cu rezultate negative, una la plecarea din România, alta la intrarea în Grecia. Totuși, pentru a evita carantina la întoarcerea în țară, românii au decis să se testeze PCR la plecare. Din nefericire, rezultatul a fost pozitiv, spre surprinderea acestora. De aici a început un adevărat calvar.

Dupa un concediu de 7 zile petrecut in Grecia, as vrea sa va impartasesc experienta mea nu tocmai placuta in Skiatos. Asadar, fiind nevaccinati (as aprecia daca v-ati abtine de la comentarii rautacioase pe tema aceasta) am facut pe 5.06.2021 in Romania testele PCR, care au avut rezultat negativ. La intrare in Grecia, in 07.06.2021, am fost testati cu teste rapide – rezultatele negative din nou. La plecare, pentru a nu sta in carantina in Romania, am facut test PCR in data de 13.06.2021, al carui rezultat a fost POZITIV. SOC! Am fost sunati sa ne facem bagajul si sa ne prezentam de urgenta in fata clinicii de stat, langa clinica privata unde am facut testul. Ajunsa acolo cu sotul meu, a iesit o doamna doctor care nu ne-a permis accesul in incinta clinicii si i-a facut sotului meu un test rapid afara, pe pervazul unui geam. Rezultat pozitiv.

Momente groaznice pentru niște turiști români în Grecia
Românii s-au văzuți nevoiți să se descurce pe cont propriu

Turiștii, contrariați de gesturile elenilor. “Niciun cadru medical nu ne-a vizitat atât timp”

Tensiunea a ajuns la cote maxime după aflarea rezultatului pozitiv, însă emoțiile turiștilor au fost accentuate de faptul că nimeni nu i-a consultat și nici nu au primit ulterior ajutor medical specializat.

Deja aveam frisoane si emotii. Afara era frig, batea vantul si incepuse sa ploua. AM FOST LASATI IN FATA CLINICII PE MOTIV CA INFECTAM SPITALUL. NIMENI NU NE-A CONSULTAT, NIMENI NU NE-A LUAT O TENSIUNE, NIMENI NU NE-A INTREBAT, POZITIVI FIIND, DACA SUFERIM SI DE ALTE BOLI. A iesit intr-un tarziu o doctora, probabil, care la insistenta mea ne-a dat o hartie pe care a scria rezultatul pozitiv pentru sotul meu si o bucata de hartie cu numele unui hotel si un numar de telefon sa ajungem acolo. Daca i-am spus ca nu avem cu ce sa ajungem si ca ar trebui sa ne trimita cu ambulanta, a spus ca nu este posibil pentru ca ar trebui sa dezinfecteze ambulanta si costa. In fine, a chemat un sofer de acasa si ne-a dus la hotelul pentru Covid cu un autoturism.
Au spus ca vom sta aici pentru 14 zile.

Se pare că românii au fost nevoiți să suporte pe propria cheltuială tratamentul, fără însă a fi consultați de către un specialist. Aceștia au primit doar hrană la hotel și așteaptă ca rezultatele unor noi teste să apară pentru a se putea întoarce acasă.

REAMINTESC FAPTUL CA NICIUN CADRU MEDICAL NU NE-A VIZITAT ATATA TIMP CAT AM STAT AICI. DE ASEMENEA, NU NE-A FOST ADMINISTRAT NICIUN MEDICAMENT. TOT TRATAMENTUL PE CARE L-AM LUAT IN ACESTE 10 ZILE A FOST CUMPARAT DE NOI SAU TRIMIS DIN ROMANIA DE FAMILIE. IN ZIUA A 10a AU VENIT SA NE TESTEZE PCR PE BANII NOSTRI SA VADA DACA NE DAU DRUMUL MAI DEVREME. NU SA NE CONSULTE, NU SA NE INTREBE CUM SUNTEM. Singura persoana care ne aducea mancare si apa, era dna. de la receptia hotelului.
Asa ca, dupa 10 zile de izolare, asteptam rezultatele testelor pentru a vedea ce vom face de maine…. Toate informatiile sunt contradictorii, dimineata ni s-a spus ca ne putem pleca decat dupa 14 zile din izolare, acum, au venit sa ne faca teste platite de noi si ne spun ca putem pleca maine indiferent de rezultat (negativ sau pozitiv) NU REUSESC SA INTELEG! CE SE INTAMPLA?, a povestit unul dintre membrii familiei.