Grecia a modificat condiţiile de intrare în ţară. Cine nu mai are nevoie de niciun fel de test

Ana Anitoiu, Dragos Ștefănescu 19.06.2021, 23:21
Grecia a modificat condiţiile de intrare în ţară. Cine nu mai are nevoie de niciun fel de test

Grecia a făcut două modificări, sâmbătă, în lista de condiții de intrare în ţară, a anunțat Ministerul Turismului din acest stat. Iată cine nu mai are nevoie de niciun fel de test pentru depistarea unei eventuale infectări cu noul coronavirus la intrarea pe teritoriul elen.

Două schimbări în lista condițiilor de intrare în Grecia

În primul rând, începând de sâmbătă, 19 iunie, autoritățile elene recunosc testele rapide la intrarea în țară. Aceste teste antigene trebuie să nu fie mai vechi de 48 de ore înainte de pătrunderea pe teritoriul Greciei. În plus, trebuie ca testările de acest tip să fie realizate de un laborator autorizat, iar rezultatul să fie emis în limba engleză.

De asemenea, Grecia a modificat limita de vârstă pentru verificarea copiilor care intră pe teritoriul ei, în conformitate cu recomandările Uniunii Europene. Astfel, pentru copiii cu vârsta de sub 12 ani nu va mai exista obligativitatea prezentării unui test molecular PCR sau a unui test antigen. Până acum, erau scutiți doar minorii de până la 6 ani.

Grecia a modificat conditiile de intrare in tara. Cine nu mai are nevoie de niciun fel de test
Santorini, Grecia

Ce documente trebuie să prezinte cei care vor să meargă în Grecia

În afară de aceste două modificări, condițiile pentru intrarea în Grecia rămân aceleași. Românii care vor să își petreacă acolo concediul de vară trebuie, la fel ca orice alte persoane care merg în această țară, să prezinte: certificatul de vaccinare anti-Covid-19 sau un test PCR ori antigen negativ sau un certificat de boală sau diagnostic pozitiv, valabil între două și nouă luni. Certificatul Digital COVID al Uniunii Europene poate fi prezentat în format digital sau tipărit.

Pe lângă documentele referitoare la Covid-19, fiecare persoană care intră pe teritoriul Greciei este obligată să completeze Formularul de Localizare Pasager (PLF), cel târziu la ora 23:59 în ziua dinaintea sosirii în această țară.

Ministerul Afacerilor Externe, anunț pentru românii care vor să meargă în Grecia

Modificările au fost anunțate și de Ministerul Afacerilor Externe (MAE), care a precizat că noile măsuri sunt valabile până la data de 26 iunie. Reprezentanții instituției au menționat că rezultatul testului antigen nu poate înlocui unul rapid ce se dace aleatoriu după intrarea în Grecia.

”În intervalul 19 – 26.06.2021, pe teritoriul R. Elene este permis, suplimentar, și accesul tuturor persoanelor care prezintă rezultatul unui test rapid, efectuat în statul de proveniență ori în cel de tranzit, nu mai vechi de 48 de ore de la data prelevării. Această măsură este valabilă pentru toate persoanele cu vârsta de peste 12 ani împliniți.

Rezultatul acestui test NU poate fi substituit cu cel al testului rapid care se efectuează aleatoriu după intrarea în Grecia, măsura fiind valabilă în continuare. Punctul de frontieră Kakavia rămâne deschis EXCLUSIV pentru lucrătorii sezonieri în agricultură, accesul prin acesta fiindu-le permis doar între orele 08.00-16.00, în timp ce pentru autovehiculele de transport mărfuri (TIR) accesul este permis între orele 07.00-19.00”, a transmis MAE.

Urmăriți Impact.ro și pe