Veste rea pentru românii care pleacă spre Grecia. MAE: Sunt cozi uriaşe la graniţa cu Bulgaria

Nicu Stan 19.06.2021, 14:45

Veste rea pentru românii care pleacă spre Grecia.  MAE: Sunt cozi uriaşe la graniţa cu Bulgaria. Toate detaliile, în articolul de mai jos.

Vești rele pentru românii care pleacă să-și facă vacanța în Grecia. Sunt cozi imense la granița cu Bulgaria

Este veste rea pentru românii care pleacă spre Grecia pentru a-și petrece concediile. Ministerul Afacerilor Externe anunță că sunt cozi uriaşe la graniţa cu Bulgaria.

Astfel, cozile create generează timpi mari de așteptare la traversarea frontierei comune dintre cele două state.

Cozi imense la granita Bulgariei cu Grecia
Cozi imense la granita Bulgariei cu Grecia

Cozile nu vor dispărea curând

De asemenea, riscul de a petrece foarte mult timp în vamă se menține în continuare în perioada imediat următoare.

În acest context, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români să folosească toate punctele de intrare în Grecia și să se asigure înaintea începerii călătoriei că au îndeplinit toate formalitățile obligatorii prevăzute de legislația elenă, aici intrând completarea formularului PLF (Passenger Locator Form), în care să menționeze punctul de intrare pe teritoriul Republicii Elene.

Anunțul MAE

”În perioada 19.04.2021-26.06.2021, intrarea pe teritoriul Republicii Elene prin punctele de trecere a frontierei Promachonas, Ormenio, Evzoni și Nymphaea se poate efectua în următoarele condiții:

prezentarea unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Republicii Elene, de un laborator atestat de autoritatea națională competentă. Certificatul cu rezultatul negativ al testării (redactat în limba engleză) trebuie să conțină numele, prenumele, numărul pașaportului sau al cărții de identitate a persoanei testate;

Vaccinarea la 14 zile de la rapel

prezentarea dovezii de efectuare a unui vaccin autorizat împotriva COVID-19, cu condiția să fi trecut minimum 14 zile de la efectuarea rapelului (în cazul unui vaccin efectuat în două doze) sau a dozei unice (pentru vaccinul efectuat în doză unică). Documentul care atestă efectuarea vaccinării trebuie redactat în limba engleză;
SAU

prezentarea unei dovezi emisă de către un laborator autorizat de statul de proveniență prin care se confirmă faptul că persoanele au fost diagnosticate pozitiv cu COVID-19, într-o perioadă cuprinsă între 2 și 9 luni anterior datei sosirii în Republica Elenă. Documentul care atestă infectarea cu virusul SARS-CoV-2 poate fi redactat în limbile engleză, spaniolă, italiană, germană, franceză sau rusă;

Certificatul de vaccinare

prezintă în format digital sau tipărit certificatul digital COVID-19 care conține informații despre vaccinare sau rezultatul ultimei testări (test rapid sau PCR), respectiv dovada emisă de către un laborator autorizat din statul de proveniență prin care se confirmă faptul că persoanele au fost diagnosticate pozitiv cu COVID-19, într-o perioadă cuprinsă între 2 și 9 luni anterior datei sosirii în Republica Elenă.

obținerea unui rezultat negativ la testarea rapidă pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 care se efectuează în punctul de trecere a frontierei terestre de către unitățile mobile ale Secretariatului General de Protecție Civilă şi ale Organizaţiei Naţionale de Sănătate Publică (EODY). Accesul va fi permis numai persoanelor care vor obţine un rezultat negativ al testului (rezultatul se eliberează pe loc);

Formularul PLF

prezentarea formularului PLF (Passenger Locator Form), cu cod QR, acesta fiind considerat un document necesar pentru intrarea pe teritoriul Republicii Elene, pe orice cale de acces (se completează pe pagina de internet http://travel.gov.gr)”, informează MAE.

Urmăriți Impact.ro și pe