Momente dramatice pentru o sportivă de la JO. Chinezii au închis-o într-o unitate de izolare și a fost eliberată după ce a cerut ajutor, în lacrimi, pe rețele sociale

Sorin Barbu 03.02.2022, 15:27
Momente dramatice pentru o sportivă de la JO. Chinezii au închis-o într-o unitate de izolare și a fost eliberată după ce a cerut ajutor, în lacrimi, pe rețele sociale

Prezența la Jocurile Olimpice este prilej de mare mândrie pentru fiecare sportiv. Nu același lucru poate să spună Kim Meylemans, reprezentanta Belgiei la skeleton, care și-a început cu stângul aventura la Beijing 2022. Chinezii au închis-o din greșeală într-o unitate de izolare și a fost eliberată doar după intervenția de urgență a reprezentanților Comitetului Olimpic Internațional și a Comitetului Olimpic Belgian.

Kim Meylemans, închisă din greșeală „la izolare”

În plină pandemie de COVID-19, Kim Meylemans, reprezentanta Belgiei în prima de skeleton, a avut ghinionul să afle că este infectată chiar în momentul în care a ajuns în China. A trebuit să intre în izolare, dar a privind totul cu mare încredere văzând că nu are probleme serioase de sănătate. În plus, știa că procedura, de la Beijing 2022, nu este complicată și că urma să fie lăsată să se mute în satul olimpic, după câteva teste negative.

În ziua în care trebuia să meargă la testare, ambulanța a avut alt traseu și în loc să ajungă în satul olimpic s-a văzut închisă într-o nouă unitate guvernamentală. Aici ar fi trebuit să stea izolată încă 14 zile.

„Ambulanța a mers într-o altă unitate și am aflat că trebuie să stau aici încă  șapte zile, cu două teste PCR pe zi, fără să iau contact cu nimeni. Nu sunt sigură că voi putea reveni în satul olimpic și, evident, e foarte greu pentru mine. Vreau să-mi acordați ceva timp pentru a decide ce vreau să fac. Nu mai rezist încă 14 zile în izolare. Mulțumesc”, a izbucnit în lacrimi sportiva din Belgia, într-o postare pe Instagram, preluată de The Guardian.

Kim Meylemans, „eliberată” din carantină

Apelul ei emoționant a ajuns la conducerea Comitetului Olimpic Internațional și Comitetului Olimpic Belgian, iar oficialii celor două foruri au făcut eforturi mari ca să o ajute. După câteva ore tensionate, povestea s-a rezolvat, iar sportiva de 25 de ani a ajuns în sat.

„La ora 23:35 s-a auzit o bătaie la ușă și am fost escortată în satul olimpic. Acum sunt într-o aripă care este doar pentru izolare, dar cel puțin m-am întors în Sat. Mă simt în siguranță și voi putea să mă antrenez puțin mai bine aici. Se pare că videoclipul și eforturile Comitetului meu Olimpic au dat cu adevărat roade”, a spus sportiva într-o nouă postare pe rețelele sociale.

„Mă bucur să aud că Kim Meylemans se află acum în satul olimpic. Ne bucurăm că toate eforturile au dus la rezolvarea cu succes a acestei situații”, a scris pe Twitter purtătorul de cuvânt al CIO, Christina Klane.

 

Meylemans va sta acum într-o cameră izolată și mai are nevoie de șapte zile de testare înainte de a părăsi definitiv camera respectivă. Ea își va putea începe antrenamentele în vederea competiției care va începe pe 12 februarie. Sportiva din Belgia a ocupat locul 14 la Jocurile Olimpice de la Pyeongchang în 2018.

SURSA FOTO: CNN

 

Urmăriți Impact.ro și pe