Jocurile Olimpice de iarnă 2022. Cum arată componența României și când are loc ceremonia de deschidere VIDEO

Andrei Cezar 03.02.2022, 10:10
Jocurile Olimpice de iarnă 2022. Cum arată componența României și când are loc ceremonia de deschidere VIDEO

Ediția de anul acesta a Jocurilor Olimpice de iarnă se va desfășura la Beijing, în China. Marele eveniment va începe vineri, 4 februarie, cu o ceremonie care va avea loc pe Stadionul Național al Chinei. Din delegația României fac parte 22 de sportivi ce vor participa la 7 discipline. Iată cum arată componența lotului „tricolorilor”.

Jocurile Olimpice de iarnă 2022, marcate de un boicot diplomatic

Mai multe țări occidentale, printre care se numără SUA, Canada, Marea Britanie, Belgia, Danemarca și Australia au anunțat că boicotează la nivel diplomatic Jocurile Olimpice de la Beijing din cauza problemelor din China legate de respectarea drepturilor omlui, în special modul cum tratează minoritățile musulmane din Xinjiang și represiunea la care sunt supuși opozanții din Hong Kong.

Din partea României, la ceremonia de deschidere va participa ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak. Purtătorii drapelului României vor fi doi sportivi cu câte trei prezențe la Jocurile Olimpice de iarnă: Raluca Strămăturaru și Paul Pepene.

Sportiva în vârstă de 36 de ani, care va concura la proba de sanie, a mai participat până acum la edițiile Jocurilor Olimpice de iarnă de la Vancouver 2010, Sochi 2014 şi Pyeongchang 2018. La ultima ediție a avut cea mai bună clasare pentru Team Romania, locul 7. Raluca Strămăturaru și Ioan Apostol sunt cei doi sportivi ai acestei discipline desemnați portdrapel.

Paul Pepene (33 de ani) va concura la proba de schi fond. Este singurul sportiv din România care a câștigat un titlu mondial la categoria U23, la această probă. De asemenea, mai are în palmares alte două medalii mondiale de argint la seniori, la proba schi pe role. Paul Pepene a mai participat la edițiile JO de la Vancouver 2010, Sochi 2014 şi Pyeongchang 2018.

La JO de la Beijing vor concura în total aproximativ 3.000 de sportivi la 15 discipline. Întrecerile se vor desfășura în trei zone: Beijing, Yanqing și Zhangjiakou și vor avea loc atât în baze sportive deja existente sau construite de la zero special pentru competiţiile olimpice de iarnă, cât şi în locuri unde s-au desfășurat JO Beijing 2008.

Sportivii care vor concura pentru România

„Tricolorii” au în componență 22 de sportivi – 8 fete și 14 băieți – care vor participa la 7 discipline.

  • Sanie: Raluca Strămăturaru (feminin, ştafetă), Valentin Creţu (masculin, ştafetă), Marian Gîtlan, Darius Şerban (dublu masculin, ştafetă)
  • Bob: Andreea Grecu (monobob, bob 2 feminin), Katharina Wick (bob 2 feminin); Mihai Tentea ( bob 2 masculin, bob 4 masculin), Ciprian Daroczi (bob 2 masculin), Raul Dobre (bob 4 masculin), Cristian Radu (bob 4 persoane
  • Schi Alpin: Maria Constantin (slalom, slalom uriaş – feminin), Alexandru Ştefănescu (slalom, slalom uriaş – masculin)
  • Sărituri cu schiurile: Daniela Haralambie (NH feminin), Andrei Feldorean (NH, LH – masculin), Daniel Cacina (NH, LH – masculin), Sorin Mitrofan (NH, LH – masculin)
  • Schi fond: Timea Lorincz (skiatlon, sprint liber – feminin), Paul Pepene, Raul Popa (skiatlon, sprint liber, sprint echipe – masculin)
  • Biatlon: Natalia Ushkina (individual, sprint, urmărire – feminin), George Colţea (sprint, individual, urmărire – masculin)
  • Patinaj Viteză: Mihaela Hogaş (feminin 500 m, 1000 m).
Cristina Stroe și Damian Drăghici, despre Te cunosc de undeva
Urmăriți Impact.ro și pe