Momente de panică în Rusia. Zborurile de pasageri spre Sankt Petersburg au făcut cale întoarsă, avioane de luptă ridicate în aer

Stan Filon, Diana Dumitrache 28.02.2023, 12:26
Momente de panică în Rusia. Zborurile de pasageri spre Sankt Petersburg au făcut cale întoarsă, avioane de luptă ridicate în aer

Au fost momente de panică în Rusia! Mai multe aeronave de pasageri care au plecat din Capitala Moscova spre Sankt Petersburg au făcut cale întoarsă. Potrivit informațiilor apărute pe Internet, avioanele de pasageri au rămas în aer pentru mai mult timp, după care piloții au decis să se întoarcă din drum.

Momente de panică în Rusia

Așadar, mai multe zboruri interne ruse, care se îndreptau spre Sankt Petersburg, s-au întors marţi spre punctele de plecare, potrivit site-ului de urmărire a zborurilor Flight Radar, relatează Reuters, conform news.ro.

Informațiile publicate de Flight Radar spun că cel puţin cinci zboruri care se îndreptau din capitala Moscova spre Sankt Petersburg se întorseseră spre Moscova până la ora locală 11.00 (10.00 ora României), după ce iniţial s-au învârtit pe cer o bună perioadă de timp.

Momente de panica in Rusia
Momente de panica in Rusia

Avioane de vânătoare au fost ridicate în aer

Momentan, nu se știe exact motivul pentru care cursele aeriene au făcut cale întoarsă, însă o informație neconfirmată a apărut în presa rusă. Se pare că pe cerul Rusiei ar fi apărut un obiect zburător neidentificat, spune publicația rusă Baza.

Cert este faptul că în zonă Ministerul Apărării Naționale din Rusia a ridicat în aer imediat mai multe avioane de vânătoare care să cerceteze obiectul zburător neidentificat apărut pe cerul Rusiei. 

Fake news alarmant

Zilele trecute, panica s-a instalat printre ruși, după ce o informație apărută pe mai multe posturi de radio spunea că a fost declanșat un atac aerian asupra mai multor orașe rusești. Mai multe posturi de radio comerciale din mai multe regiuni ale Rusiei au transmis informații despre o presupusă alertă aeriană! Se preciza faptul că urmează un atac aerian cu rachete, iar populația a intrat în panică.

Se pare că hackerii au reușit să spargă serverele posturilor de radio, de unde au transmis așa-zis-ul atac aerian, potrivit TASS., au explicat autoritățile ruse, care au sfătuit populația să se informeze doar din surse guvernamentale, pe viitor.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...