EXCLUSIV

Alexandru Mironov, despre panica stârnită de OZN-urile care au survolat America: „De ce nu se filmează resturile obiectelor doborâte și prezentate publicului?”. EXCLUSIV

Alexandru Catalan 15.02.2023, 07:29
Alexandru Mironov, despre panica stârnită de OZN-urile care au survolat America: „De ce nu se filmează resturile obiectelor doborâte și prezentate publicului?”. EXCLUSIV

Alexandru Mironov, unul dintre cei mai cunoscuți scriitori români de science-fiction, urmărește cu atenție ceea ce se întâmplă de aproape zece zile pe continentul american legat de anumite obiecte zburătoare neidentificate doborâte de aviația militară americană. El susține, în exclusivitate pentru Impact.ro, că există multe necunoscute legat de acest subiect.

”Există multe lucruri care nu ne sunt cunoscute pe acest pământ”

Alexandru Mironov ne-a vorbit, exclusiv pentru Impact.ro, despre situația uluitoare de peste Ocean și care a stârnit panica în rândul americanilor: „Cred că există multe lucruri care nu ne sunt cunoscute pe acest pământ. Și atunci e logic să încerci să pui întrebări și să afli răspunsuri.

În povestea asta actuală, cu americanii, cred că totul ar lua repede sfârșit dacă autoritățile ar decide să filmeze obiectele doborâte și să ofere imaginile, apoi. Personal, însă, mă îndoiesc că vor face un asemenea lucru!”.

Alexandru Mironov
Alexandru Mironov

Totul e legat de curiozitățile naturale ale omului

În opinia cunoscutului jurnalist, dar și fost om politic, există câteva întrebări legitime la care autoritățile de la Washington ar trebui să răspundă: „Există o serie de curiozități naturale. Și de întrebări banale, aș spune.

Prima dintre ele ar suna cam așa: !”De ce ar avea nevoie chinezii de baloane de spionaj, fie ele capabile să zboare și la mare altitudine, când tehnologia a evoluat atât de mult astăzi încât sateliții civili, darămite cei militari, îți pot deconspira o serie de lucruri pe care altfel le-ai vrea ținute doar pentru tine?!”.

Iar cea următoare e și ea foarte logică: ”De ce nu se filmează resturile obiectelor doborâte și prezentate publicului?”. În acest fel povestea s-ar stinge repede, nu ar mai exista scenariu despre una sau alta!”, adaugă Alexandru Mironov, exclusiv pentru Impact.ro.

Peste doi ani vom trimite iar o misiune spațială umană pe Lună

El mai spune că fără, aceste întrebări, fără a gândi, omul ar fi „asemenea furnicilor”. Și adaugă faptul că subiectul legat de prezența extratereștrilor a fost și a rămas mereu unul sensibil pentru specia umană: „Fără gândire, am fi asemenea furnicilor.

Așa am ajuns să construim una sau alta, să fim iar în pragul unei noi aventuri în spațiul extratetrestru, la nivelul întregii specii umane. Peste doi ani vom trimite iar o misiune spațială cu oameni la bord pe Lună. Așa că mi se pare normal să fim pasionați de asemenea evenimente și să punem mereu întrebări”, indică Mironov.

Și tot el ne propune și un exercițiu special legat de dorința de cunoaștere a semenilor noștri: „Gândiți-vă cum s-ar simți un om care a trait în urmă cu un secol, prin 1920 sau 1930 printre noi astăzi? I s-ar părea că are de-a face cu o cu totul altă lume, decât cea pe care o știa el. Însă mulți oameni au refuzat să admită că imposibilul există și poate și d-aia suntem în prezent unde suntem!”.

Citește și Balon spion, reperat deasupra României. Au fost ridicate două avioane pentru a-l intercepta!

Până și Pentagonul s-a implicat în această chestiune

Aviația militară a Statelor Unite a anunțat în ultimele zile că a doborât cel puțin patru „obiecte zburătoare” deasupra Statelor Unite ale Americii, dar și deasupra Canadei.

Doar în cazul primului incident de acest fel, Executivul de la Washington a vorbit despre un balon zburător folosit de chinezi în scopuri de spionaj. De altfel, relațiile cu China s-au și răcit după acest incident.

În cazurile celelalte, însă, opinia publică nu a mai primit niciun fel de detalii, iar asta a dat naștere unor zvonuri legate de revenirea pe pământ a unor forme de viață superioare omului.

În acest context, Casa Albă a dat recent o dezmințire publică, iar Pentagonul a vorbit și el că nu s-au găsit dovezi că „Terra ar fi fost vizitată de extratereștri”.

Citește și Un obiect bizar apărut pe cerul din regiunea Alaska a pus autoritățile în alertă. Pentagonul a ordonat doborârea sa, un nou scenariu de spionaj e luat în calcul!

Urmăriți Impact.ro și pe