Moment uluitor în Rusia. Un politician a cerut public înlocuirea lui Putin: „Trebuie să alegem pe altcineva”

Olteanu Mariana 02.06.2023, 17:34
Moment uluitor în Rusia. Un politician a cerut public înlocuirea lui Putin: „Trebuie să alegem pe altcineva”

Atac la adresa lui Vladimir Putin,  venit chiar din partea unui politician rus.  Este vorba despre Boris Nadejdin, politicianul care de-a lungul timpului a criticat invazia rusă. Acesta este de părere că  Vladimir Putin ar trebui înlăturat de la conducere.

Declarațiile scandaloase ale politicianului au fost făcute în timpul unei apariții televizate la canalul NTV. Boris Nadejdin a declarat, la acel moment, că rușii ar trebui să aleagă un alt președinte.

”Trebuie să alegem pe altcineva, și nu pe Putin”, a afirmat Nadejdin. „Totul va fi bine atunci”, a mai precizat el.

Declarația sa a stârnit controverse și datorită faptului că este prima de acest gen. De la izbucnirea războiului și până în prezent, nu a mai fost făcută o asemene declarație. Totodată, Nadejdin a ținut să precizeze că, sub conducerea lui Putin, „nu avem cum să ne întoarcem în Europa”.

„Trebuie pur și simplu să alegem diferite autorități pentru a guverna țara, care să pună capăt acestei povești cu Ucraina”, a declarat el la NTV.

Politicianul consideră că dacă Vladimir Putin ar fi înlăturat de la conducere atunci, un guvern diferit ar permite Rusiei să „construiască relații” cu țările europene și „totul va reveni la normal”.   Nadejdin nu a apucat să-și termine discursul pentru că a fost întrerupt de propagandistul lui Putin Ivan Trushkin, care a precizat că : „Mă așteptam să spui toate acestea”.

„Trebuie să alegem pe altcineva”

În ciuda acestei intervenții, politicianul nu s-a lăsat descurajat ci din contră. În continuare, acesta a declarat că „Trebuie să alegem pe altcineva la alegerile prezidențiale din 2024, și nu pe Putin. Totul va fi bine atunci”.Nadejdin este cunoscut ca fiind un critic al președintelui.

„Nadejdin a fost un critic vocal al războiului încă de la începutul invaziei, dar este foarte probabil ca acesta să fie primul apel la înlocuirea lui Putin la televiziunea rusă de când a început”, se arată în actualizarea Ministerului britanic al Apărării.

 

De-a lungul timpului, acesta a făcut mai multe declarații controversante. Spre exemplu, în anul 2022, acesta a declarat că războiul din Ucraina este unul ”fără sens”. La acel moment, acesta preciza că este „absolut imposibil să învingi Ucraina folosind resursele și metodele de război pe care le are Rusia„. În ultimele luni, criticile venite din partea politicianului rus s-au intensificat.

 

Urmăriți Impact.ro și pe