Putin își construiește un nou buncăr complex. Cum va arăta și unde va fi amplasat

Stan Filon 01.06.2023, 09:59
Putin își construiește un nou buncăr complex. Cum va arăta și unde va fi amplasat

În timp ce războiul din Ucraina continuă, iar rușii încep să fie „vizitați” din ce în ce mai des de drone de război ale armatei ucrainene, Vladimir Putin a dat ordinul să fie construit un nou buncăr, chiar în apropiere de Kremlin, fortificația care adăpostește conducerea Rusiei.

Putin își construiește un nou buncăr complex

Așadar, Vladimir Putin își mai construiește un buncăr! Acesta va fi amplasat chiar la Spitalul Clinic Central al Direcției Administrative a Președintelui Federației Ruse sau la „Clinica Kremlinului”, cum mai este cunoscut cel mai important spital din Rusia.

Spitalul este situat la 14 kilometri vest de Kremlin, într-o zonă suburbană exclusivistă, împădurită, și este considerat a fi cel mai bun spital din Rusia. Unitatea medicală este păzită de Serviciul Federal de Protecție, iar printre pacienți se numără elita politică, de afaceri, culturală și științifică a Rusiei, dar și reprezentanți ai corpului diplomatic. Spitalul acceptă acum un număr tot mai mare de pacienți privați, care trebuie însă să plătească sume exorbitante pentru serviciile medicale. Oricine se poate trata aici, dacă are bani.

Putin isi construieste un nou buncar complex
Putin isi construieste un nou buncar complex sub „clinica Kremlinului” 

Proiectul trebuie finalizat într-un timp record

Ei bine, aici s-a decis Vladimir Putin să construiască un nou buncăr. Costul lucrărilor în temeiul contractului a fost estimat la 35 de milioane de ruble (430 de mii de dolari) și este proiectat să adăpostească 800 de persoane, respectiv angajații spitalului.

Cei aflați în buncăr vor fi protejați de explozii, dar și de radiații nucleare. Adăpostul va avea atât spații principale, cât și auxiliare, mai multe intrări, un lift de marfă și o ieșire de urgență. Acesta din urmă trebuie să aibă un vestibul echipat cu o ușă protectoare-ermetică și sigilată.

De asemenea, aici va fi instalat un sistem complex de ventilație capabil să purifice aerul poluat de arme gazoase de distrugere în masă, aerosoli și produse de ardere. Iar pentru efectuarea procedurilor medicale pe timp de război va fi asigurată funcția de încălzire a aerului. Contractul a fost încheiat pe 24 mai și lucrarea trebuie să fie finalizată într-o perioadă foarte scurtă de timp, respectiv pe data de 20 decembrie 2023.

De asemenea, de la începerea „operațiunii militare speciale” din Ucraina, președintele Vladimir Putin a ordonat ca toate buncărele și adăposturile anti-bombă din țară să fie verificate și modernizate.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...