Moment important la Dacia: modelul electric Spring a înregistrat 40.000 de comenzi

Bogdan Bârliga 19.11.2021, 14:31
Moment important la Dacia: modelul electric Spring a înregistrat 40.000 de comenzi

Modelul electric Dacia Spring a fost comandat de 40.000 de clienți din Europa, în doar opt luni de la lansarea comenzilor.

Campania de precomenzi a demarat pe data de 20 martie 2021 și în primele trei luni se înregistrau aproximativ 16.000 de rezervări.

Dacia Spring – succes comercial

Primul model electric Dacia a fost bine primit de clienți chiar de la lansare. În doar opt luni peste 40.000 de clienți din Europa au decis să-și cumpere un Spring. Dintre aceștia 7500 au fost din România și mulți dintre ei au profitat de prețul mic obținut prin programul Rabla Plus.

Începând din luna octombrie a acestui an, primii clienţi din mai multe ţări europene au ajuns în posesia vehiculelor Spring pentru care au lansat precomenzi în perioada martie – iunie 2021.

Și după încheierea campaniei inițiale de lansare interesul clienților a fost mare pentru că din luna iulie s-au  înregistrat în medie în fiecare lună peste 5 000 de comenzi în Europa.

Un aspect interesant legat de noul model electric de la Dacia îl reprezintă datele de marketing legate de preferințele clienților. Foarte mulți dintre clienții europeni care au cumpărat un Spring sunt la prima achiziție a unui model Dacia. În Franţa, spre exemplu, opt din zece clienți de Spring nu au mai avut în trecut un autoturism cu sigla Dacia.

Ce trebuie să știm despre Dacia Spring

Primul model electric al mărcii este fabricat în China. Spring dispune de un motor de 45 CP alimentat de o baterie cu o capacitate de 27,4 kWh.

În ciclul WLTP mașina este cotată cu o autonomie de 230 km în regim mixt și bateria cu o capacitate de 27,4 kWh poate fi încărcată complet la o priză normală în aproximativ 14 ore.

Dacia susține că în ciclu urban Spring ar putea ajunge până la o autonomie de 305 kilometri conform standardului WLTP.

La o stație de încărcare cu capacitatea de 3,7kW bateria poate fi încărcată complet de la 0 la 100% în aproximativ opt ore. Timpul scade la aproximativ cinci ore dacă se folosește o stație cu o putere de 7,4kW.

Cu un încărcător rapid la o stație de 50kW modelul electric Dacia Spring poate fi încărcat complet în aproximativ o oră și 15 minute.

Cât costă Dacia Spring în România

Pe piața locală modelul electric Dacia Spring poate fi comandat doar cu echiparea Comfort Plus și are un preț de pornire de la 19.100 de euro.

Spring este dotat cu aer condiționat, oglinzi retrovizoare reglabile electric, geamuri față și spate cu acționare electrică, sistem detectare presiune pneuri, sistem de asistență la parcarea cu spatele și sitem de navigație.

Opțional se poate comanda un cablu de încărcare Mode 2 pentru 150 de euro sau un adaptor pentru încărcare rapidă DC 30kW cu 300 de euro.

Urmăriți Impact.ro și pe
Bogdan Bârliga
Este editorul coordonator al secției Auto de pe Impact.ro. A început să lucreze în presă din anul 2002 și a experimentat mai multe domenii de activitate ( politic, social, economic) până...