Unde au fost livrate primele Dacia Spring la noi în ţară. Foto cu maşinile electrice

Stan Filon, Gabriel Alexandru 15.10.2021, 08:07

Așteptarea a luat sfârșit! Primele Dacia Spring au ajuns în România, la proprietarii lor care au ales să spună pas motoarelor clasice și au ales în primăvara acestui an să cumpere prima Dacia electrică din istorie. Primele Dacia Spring din România vor avea numerele de înmatriculare de Dolj.

Primele Dacia Spring au ajuns în România

Așadar, primele două Dacia Spring au ajuns în România, la o reprezentanță din Craiova, iar noii proprietari le-au ridicat deja de la sediu. Comenzile au fost depuse în primăvara anului curent, iar mașinile au sosit pe data de 7 și 13 octombrie. Pagina de Facebook Redac Dacia Renault Nissan a publicat imagini cu momentul în care clienții din România își iau în primire primele mașinile electrice de la Dacia. 

Ambii clienți au ales culoarea Cenote Blue. Este una din cele patru culori în care poate fi configurat modelul Spring. Mai aveau la dispozișie Kaoline White, Cenote Blue, Lightning Silver, dar și Goji Red, care a îmbogățit recent paleta de culori a celor de la Dacia.

Primele Dacia Spring au ajuns in Romania
Primele Dacia Spring au ajuns in Romania

Au numere de Dolj

Dacia Spring este în momentul de față cel mai accesibil automobil electric de pe piața europeană, chiar dacă există vine într-un singur nivel de echipare: Comfort Plus. Dar ce înseamnă asta mai exact? Ei bine, mașina vine echipată cu sistemul Media Nav, aer condiționat manual, geamuri electrice față-spate și cablu de încărcare tip 2.

Dacia Spring Comfort Plus are un preț de pornire de 18.100 euro, dar acesta poate scădea sub 9.050 euro cu subvenție de la stat, dacă este accesat programul guvernamental Rabla. Garanția oferită de producător este de 3 ani sau 100.000 km pentru vehicul. Pentru baterie garanția este de 8 ani sau 120.000 km.

Dacia Spring dispune de un motor electric de 33 KW (45 CP). Acesta este cuplat la o baterie de 26,8 KWh. Bateria poate fi alimentată atât la o priză casnică de 220V cât și la un Wall Box sau, opțional, la o bornă DC, iar modelul are o autonomie de 230 km conform ciclului WLTP și de 305 km conform ciclului WLTP City (regim urban).

Când vine vorba de siguranță, Dacia Spring este echipată cu limitator de viteză, ABS, ESP, repartitor electronic al forței de frânare, 6 airbag-uri, apel de urgență (buton SOS), aprindere automată a farurilor și frânare automată de urgență.

 

Colaj Foto : Narcisa Tomulescu

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...