Aşteptarea a luat sfârşit. Dacia Spring poate fi comandată de români. De la ce preţ pleacă maşina electrică

Stan Filon 13.07.2021, 16:19
Aşteptarea a luat sfârşit. Dacia Spring poate fi comandată de români. De la ce preţ pleacă maşina electrică

Dacia Spring poate fi comandată din nou, după ce Uzinele de la Pitești opriseră comenzile, din cauza numărului prea mare de doritori ai primei mașini 100% electrice fabricate în România. Ei bine, acum se pot depune din nou comenzi. Vezi mai jos cu ce dotări vine noua Dacia Spring.

Dacia Spring poate fi comandată din nou de români

Așadar, Dacia Spring poate fi comandată acum și la dealerii auto,  care primesc și comenzi prin programul Rabla Plus. Românii care decid să comande autoturismul prin programul guvernamental de înnoire a parcului auto vor beneficia de cel mai mic preț la nivel european.

Pe lângă cei aflaţi pe lista de aşteptare şi cei care au făcut deja o rezervare pentru noua Dacia Spring, orice român care își dorește o mașină electrică poate plasa acum comenzi pentru cumpărarea noului model Dacia. Este important de ştiut că livrările se vor realiza abia începând cu luna septembrie a acestui an şi vor avea prioritate persoanele care sunt deja în baza de date a Dacia, anunţă compania.

Dacia Spring poate fi comandata din nou de romani
Dacia Spring poate fi comandata din nou de romani

Cât costă și ce dotări are Dacia Spring

Dar ce variante sunt disponibile? Ei bine, cei interesaţi vor putea comanda varianta Comfort Plus, care vine echipată cu sistemul Media Nav, aer condiţionat manual, geamuri electrice faţă-spate şi cablu de încărcare tip 2. Se poate opta şi pentru un cablu de încărcare pentru staţii rapide, care costă 300 de euro. Versiunea Comfort Plus a Dacia Spring nu are alte opţionale şi poate fi cumpărată pentru preţul de 18.100 de euro.

Dacă se apelează la programul Rabla Plus, Dacia Spring poate fi cumpărată pentru doar 9.050 de euro, fiind astfel cel mai ieftin autoturism electric comercializat în Europa.

Renault, compania-mamă a Dacia, nu vrea s se oprească aici, ci a anunțat alte 10 automobile electrice. Se dorește să se recupereze decalajul pe care compania franceză îl are în fața Volkswagen, mai ales pe segmentul mașinilor electrice de oraș, de dimensiuni reduse.

10 noi modele de mașini electrice de la Renault

Cel care a vent cu detalii a fost chiar directorul Renault, Luca de Meo, care a anunțat că până în anul 2025 compania vrea să lanseze alte 10 modele de mașini electrice. Vehiculele complet electrice ar urma să reprezinte 90% din modelele Renault în 2030, renunţând la modelele hibride pentru a atinge acest obiectiv, cum prevedea precedenta strategie.

Timp de mai mulţi ani, modelul Renault Zoe a fost cel mai vândut vehicul electric din clasa sa în Europa, dar între timp a pierdut teren în faţa unor modele precum modelul compact electric Volkswagen ID.3. Cifrele de vânzări arată că ponderea Volkswagen pe piaţa vehiculelor electrice din Europa a crescut la 25% în 2020, de la 14% în 2019, devansând alianţa Renault – Nissan – Mitsubishi, a cărei pondere a scăzut de la 23% în 2019 până la 19% în 2020.

Urmăriți Impact.ro și pe