Primele unități din gama Dacia Spring au ajuns în România

Bogdan Bârliga 18.10.2021, 10:06
Primele unități din gama Dacia Spring au ajuns în România

Clienții din România care au comandat primul model electric de la Dacia au motive de bucurie pentru că primele unități au fost livrate în țară.

Dacia Spring a fost disponibilă pentru comenzi pe piața locală începând cu luna mai a acestui an și acum clienții își vor primi mașinile conform cu comenzile plasate.

Primele unități Dacia Spring sunt pregătite pentru livrare

Producătorul de la Mioveni a publicat un scurt clip video pe o rețea de socializare cu primele loturi de unități Spring în pregătire pentru expedierea către dealeri.

Dacia Spring este primul model electric al mărcii și este fabricat în China. Acesta dispune de un motor de 45 CP alimentat de o baterie cu o capacitate de 27,4 kWh. În ciclul WLTP mașina este cotată cu o autonomie de 230 km și poate fi încărcată complet la o priză normală în aproximativ 14 ore.

Cât costă Dacia Spring în România

Un model Dacia Spring poate fi comandat în România doar în versiunea Comfort Plus și are un preț de pornire de la 18.300 de euro. Clienții care au fost admiși în Programul Rabla Plus au plătit pentru modelul electric Dacia cu aproximativ 9000 de euro mai puțin.

Bateria cu care este dotată Dacia Spring poate fi încărcată de la o priză casnică (2,3 kW), cu un Wall Box (3,7 kW/7,4 kW) sau la o stație DC de încărcare rapidă (50 kW).

Pe lista de opțiuni găsim un cablu de încărcare Mode 2 la 150 de euro și un adaptor pentru încărcare rapidă la 300 de euro.

În cât timp se încărcă un model Dacia Spring

Modelul electric de la Dacia poate fi încărcat complet la priza de acasă în aproximativ 14 ore. Un încărcător public de 3,7 kW poate încărca bateria la capacitate maximă în aproximativ opt ore, în timp ce un Wall Box de 7,4 kW reduce timpul de încărcare la 4,5 ore.

Cea mai rapidă metodă de încărcare a unui model Dacia Spring o reprezintă stația DC de 50 kW. În acest caz bateria cu o capacitate de 27 kWh se poate încărca complet în aproximativ 1,15 ore.

Se poate cumpăra o Dacia Spring și fără precomandă?

Nici bine nu au început livrările și pe diverse site-uri de anunțuri din România au început să fie oferite spre vânzare noile modele Dacia Spring. Așa cum era de așteptat o parte dintre cei care au comandat în luna mai noul model electric de la Dacia și au folosit reducerea oferită prin Programul Rabla Plus vor să dea acum lovitura și să obțină un câștig facil.

Prețurile cerute sunt cuprinse între 11.000 și 13.000 euro, iar vânzătorii susțin că le livrează exact așa cum au venit din fabrică. Ce nu se spune însă în anunțurile respective ar fi faptul că Programul Rabla a fost modificat recent și printre noile prevederi apare interdicția de vinde o mașină achiziționată prin acest program mai devreme de un an.

Urmăriți Impact.ro și pe
Bogdan Bârliga
Este editorul coordonator al secției Auto de pe Impact.ro. A început să lucreze în presă din anul 2002 și a experimentat mai multe domenii de activitate ( politic, social, economic) până...