Moduri inteligente prin care îți poți face telefonul să funcționeze mai rapid

Ana Anitoiu 25.11.2020, 15:31
Moduri inteligente prin care îți poți face telefonul să funcționeze mai rapid

Telefonul mobil a devenit indispensabil pentru foarte mulți oameni. Fie că este vorba despre simple apeluri telefonice sau despre navigare pe internet, accesarea rețelelor de socializare, efectuarea unor plăți, plasarea unor comenzi online ori stabilirea unor programări, dispozitivul este folosit intens. Acesta poate începe să funcționeze mai lent, în timp, dar există moduri inteligente prin care poate fi ajutat să revină la normal.

Cum îți poți face telefonul să funcționeze mai rapid. Aplicații ce mențin ”curățenia”

Un prim mod prin care îți poți face telefonul să funcționeze mai rapid este utilizarea unor aplicații ca ”Task killer” sau ”Active Applications”. Ce fac acestea? Țin toate celelalte aplicații din telefonul mobil închise, atunci când acestea nu sunt folosite. Altfel, tot ce este instalat consumă procesorul și memoria dispozitivului. Aplicațiile specializate în ”curățenie” se pot programa să închidă automat ceea ce rulează încontinuu.

O altă aplicație utilă pentru păstrarea curățeniei în telefonul mobil, pentru buna lui funcționare, este Clean Master. Ce rol are aceasta? Curăță memoria de pachetele de informații de tipul cookies ce se descarcă automat, după ce sunt accesate pagini de internet. Altfel, aceste date ajung să suprasolicite și să încarce inutil dispozitivul. De altfel, memoria telefonului mobil trebuie să fie curățată periodic, pentru rapiditate de reacție.

Trucuri simple prin care îți poți face telefonul să funcționeze mai rapid

O greșeală ce face telefonul mobil să funcționeze mai lent decât la început este utilizarea unor imagini de fundal ce se mișcă. Deși aceste wallpaper-uri sunt frumoase și interesante, folosirea lor încetinește procesorul și suprasolicită bateria și placa video. Astfel, pentru o mai mare rapiditate a dispozitivului, este recomandată folosirea unor imagini de fundal simple.

Un alt truc important pentru ca telefonul să funcționeze mai rapid este dezactivarea actualizărilor automate. În acest fel, update-urile se pot face doar atunci când se dorește. Rezultatul benefic este acela că nu se vor mai consuma resursele importante ale dispozitivului, pentru acest scop.

Moduri inteligente prin care iti poti face telefonul sa functioneze mai rapid
Telefon mobil, in mainile unei tinere

Când trebuie să fie actualizat sistemul de operare, pentru ca telefonul mobil să funcționeze repede

Totuși, sistemul de operare, fie că este vorba despre iOS, Android sau Windows Mobile, trebuie să fie actualizat mai mereu, astfel încât telefonul mobil să se miște repede. Măcar o dată pe lună! Pentru acest lucru se poate intra în “software update” sau “actualizare versiune software” din setări. Acolo se găsește actualizarea necesară pentru noua versiune disponibilă pentru dispozitiv.

În plus, este important ca pe telefonul mobil să existe o aplicație de antiviruși. Aceștia se pot strecura fără să fie observați în dispozitiv, în urma accesării unor pagini de internet, și pot ataca date de pe telefon sau pot afecta buna funcționare a acestuia.

Cum poate fi mărită autonomia bateriei telefonului mobil

Actualizarea sistemului de operare al telefonului mobil este importantă și pentru mărirea autonomiei bateriei acestuia. Un alt truc este restartarea telefonului, oprirea notificărilor și la vibrații, precum și reducerea luminozității ecranului.

Un alt truc pentru o autonomie mai mare a bateriei telefonului mobil este oprirea Wi-Fi, Bluetooth și NFC, atunci când aceste sisteme nu sunt folosite. În plus, modul avion ar trebui să fie activat, în zonele în care semnalul telefonic este slab. Altfel, dispozitivul va căuta în permanență semnal și va consuma bateria inutil.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...