Modelul superb Dacia care ar putea duce la faliment cele mai mari companii auto. Este visul oricărui șofer

Ana Anitoiu 20.12.2020, 16:14

Un model superb de mașină Dacia ar putea duce la faliment cele mai mari companii auto din lume. Acesta a fost imaginat de un român și arată senzațional, cu un design ce pune în umbră ultimele modele BMW și Mercedes. Mașina este electrică și le-ar face concurență și automobilelor Tesla.

De unde a pornit ideea pentru un nou model Dacia superb

Proiectul a fost gândit de românul Alexandru-Călin Ţicărat. El a creionat această mașină senzațională, numită Dacia Sentry, după ce și-a propus să inventeze un automobil succesor al Dacia 1300. El a explicat cum și-a ales sursa de inspirație.

”Această mașină, Dacia 1300, a avut un impact major în secolul trecut, în țara mea. A devenit un simbol pentru brandul Dacia, în timpul comunismului. Modelul este amintit de mulți ca o bijuterie. Această mașină m-a motivat suficient încât să creez o variantă succesoare”, a explicat designerul român Alexandru-Călin Ţicărat.

Principalele caracteristici ale modelului de Dacia gândit de un român

De asemenea, designerul român a precizat că a vrut să inventeze un nou model de mașină Dacia sedan, care să fie potrivit pentru deceniu următor, luând în calcul trendurile moderne. De aceea, a ales să gândească un sedan cu cinci locuri și cu energie electrică.

”Țelul meu pentru acest proiect a fost să-mi imaginez noua Dacia sedan potrivită pentru următorul deceniu ținând cont de trendurile moderne. (…) De asta am decis să-mi concentrez atenția către un sedan sportiv cu cinci locuri, propulsat de energie electrică”, a mai scris Alexandru-Călin Ţicărat, în descrierea proiectului, ”Dacia Sentry”.

Modelul superb Dacia care ar putea duce la faliment cele mai mari companii auto. Este visul oricarui sofer
Dacia Sentry

Ce caracteristici ar avea modelul superb Dacia, gândit de un român

Chiar dacă sursa de inspirație, mașina Dacia 1300, a fost lansată la finalul anilor ’60 și a fost făcută după Renault 12, modelul Dacia Sentry ar fi o mașină premium. În afară de motorul electric, această mașină ar avea un design futurist, cu o parte frontală agresivă. Acest automobil ar avea o grilă închisă, iar farurile lui ar fi extrem de înguste.

Dincolo de aceste detalii, modelul de mașină Dacia Sentry, gândit de designerul român Alexandru-Călin Ţicărat, ar avea blocurile optice ce ar integra și prize de aer. Capota acestui model de mașină Dacia, inventat de Țicărat, seamănă cu cele ale muscle car-urile din Statele Unite ale Americii. Senzaționalul model de automobil ar avea, mai precis, o capotă masivă, cu nervuri proeminente. Astfel, mașina ar putea concura lejer cu alte automobile de lux.

Cât ar costa noul model de Dacia, imaginat de un designer român

Însă, în cazul în care Dacia și Renault ar lua hotărârea să fabrice acest model de automobil, Dacia Sentry ar fi, cu siguranță, o mașină extrem de scumpă. Nici vorbă de un preț accesibil! Cel mai probabil, o astfel de mașină ar costa cel puțin 100.000 de euro.

Totuși, la cât de spectaculoasă ar fi, Dacia Sentry – cu dimensiuni de aproximativ 5 metri, cu o lățime de aproape 2 metri și o înălțime de 1,5 metri – aceasta și-ar merita fiecare bănuț. Această mașină ar putea fi un model premium pentru ceea ce ar fi Dacia Spring. Acest automobil ar trebui să ajungă pe piață în anul 2021, cu un preț de aflat sub pragul de 20.000 de euro.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...