Ce s-a întâmplat cu o Dacia Logan după ce un șofer român a făcut cu ea 1 milion de kilometri. Descoperirea inginerilor când au ridicat capota

Ana Anitoiu / 18.12.2020, 08:22
Ce s-a întâmplat cu o Dacia Logan după ce un șofer român a făcut cu ea 1 milion de kilometri. Descoperirea inginerilor când au ridicat capota

O mașină Dacia Logan fabricată în anul 2007 a ajuns celebră, după ce șoferul care o deține a parcurs peste un milion de kilometri cu ea. Bărbatul, din Ialomița, a fost chemat la un service autorizat, pentru ca automobilul să fie testat. Când au ridicat capota, inginerii au făcut o descoperire uimitoare.

Ce s-a întâmplat cu o Dacia Logan, după ce a parcurs un milion de kilometri

Mașina Dacia Logan ce a devenit celebră îi aparține unui taximetrist, Matei Anastasie. Bărbatul a străbătut o distanță impresionantă cu automobilul. Cât înseamnă un milion de kilometri? Kilometrajul ialomițeanului arată de parcă ar fi străbătut de aproximativ trei ori distanța dintre Pământ și Lună, ce este de 384.400 de kilometri.

După ce kilometrajul din bordul mașinii Dacia Logan a ajuns să indice 999.999 de kilometri, acesta a ajuns la zero. Atunci, automobilul a devenit celebru pe internet, după ce au apărut câteva imagini cu acesta pe platforma de socializare Facebook.

Ce au descoperit inginerii, după ce au ridicat capota mașinii Dacia Logan

Reprezentanții Dacia România au aflat despre kilometrajul uluitor atins de modelul de Dacia Logan deținut de taximetristul Matei Anastasie și l-au invitat pe șofer la un service autorizat, unde inginerii au fost uluiți de ceea ce au descoperit.

Mecanicii au descoperit că modelul de Dacia Logan cu un milion de kilometri la bord are un motor original, ce nu a fost segmentat vreodată. În plus, aceștia au stabilit că mașina are și cutia de viteze din fabrică, iar compresie bună și egală în cele patru pistoane.

Modelul de Dacia Logan cu un milion de kilometri la bord
Modelul de Dacia Logan cu un milion de kilometru la bord

Cum a ajuns modelul de Dacia Logan să parcurgă un milion de kilometri

Taximetristul Matei Anastasie a dezvăluit, în urmă cu ceva timp, cum a reușit să parcurgă un milion de kilometri cu modelul lui Dacia Logan. El a explicat că, în primul rând, kilometrajul uluitor s-a datorat meseriei lui. Apoi, a mai făcut unele drumuri cu familia, în țară, dar și în străinătate.

”Făcând foarte multe drumuri, atât în țară, cât și peste hotare. Cea mai mare parte din această distanță considerabilă am reușit să o fac prin taximetrie, cu drumuri locale și extraurbane. Dar am vizitat și multe țări împreună cu familia, ceea ce înseamnă distanțe lungi, dar și multe vizite periodice naționale, având rude în Buzău și Brașov”, a spus Matei Anastasie.

Ce a ținut să aibă Matei Anastasie la mașina lui Dacia Logan, atunci când a cumpărat-o

De asemenea, Matei Anastasie a dezvăluit că și-a cumpărat mașina Dacia Logan prin credit bancar. El a precizat cum a ținut să fie echipat automobilul atunci, cu mult timp înainte de a ajunge, peste aproximativ un deceniu, să facă un milion de kilometru cu acesta. Taximetristul a devenit celebru printre iubitorii de mașini. Mulți dintre aceștia l-au căutat ca să vadă ”minunea”.

”L-am cumpărat în 2007 prin credit bancar de la o reprezentanță Dacia din Slobozia”, își începe Matei Anastasie, șofer de taxi, povestea Loganului care l-a dus aproape 1 milion de kilometri. ”Am ales echiparea de top de la acea vreme, adică Laureate, dotată cu tot ce se putea pune pe o Dacie atunci și am optat pentru o instalație GPL din fabrică. Motorul este 1.4 benzină de 75 cp. Am comandat mașină în august și am primit-o în octombrie”, a spus Matei Anastasie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI