Modelul de Dacia care nu va mai fi produs în România. Decizia luată de francezii de la Renault

Mihai Roșoiu 14.10.2020, 08:34
Modelul de Dacia care nu va mai fi produs în România. Decizia luată de francezii de la Renault

Unul dintre cele mai de succes modele de Dacia nu va mai fi produs în România. Decizia luată de francezii de la Renault a devenit oficială. Astfel, producția acestor autoturisme se va muta la mii de kilometri distanța de uzinele de la Mioveni.

Acesta este modelul de Dacia care nu va mai fi produs în România

România pierde, în mod oficial, producția celui mai de succes model al Uzinelor Dacia. Cunoscutul Sandero nu va mai fi produs în atelierele din Argeș, iar măsura a fost anunțată de unul dintre capii companiei Renault, în presa din Franța. Potrivit informațiilor apărute de curând, board-ul francez a decis ca Dacia Sandero să se producă în Tanger și Casablanca.

Modelul de Dacia care nu va mai fi produs în România
Modelul de Dacia care nu va mai fi produs în România

Motivul este lesne de înțeles. Costurile mai mici pentru producerea autoturismelor. Forța de muncă mai ieftină din Maroc a fost decisiv în luarea deciziei. De altfel, această mutare nu reprezintă neapărat o surpriză, direcția fiind clară. În comunicatul oficial se specifică faptul că Dacia Sandero va fi fabricat exclusiv în Maroc începând cu a treia generație. Realitatea este că producția modelului Dacia s-a mutat în Tanger încă de la a doua generație.

România rămâne cu Sandero Stepway

Într-un interviu acordat jurnaliștilor de la L’Argus, Mark Suss a dezvăluit cum va fi distribuită producția Sandero. Responsabilul Dacia din cadrul grupului Renault a afirmat că la Mioveni se va realiza varianta stepway a modelului Sandero. De asemenea, Dacia Duster va continua să fie fabricată în localitatea din județul Argeș.

Tot în România se vor construi și alte modele de Dacia, despre care șefii francezi nu au vrut să facă precizări. Ziariștii de la profit.ro susțin că aici ar putea fi produse „urmașele” lui Lodgy. Mai exact, viitorul crossover al constructorului francez. Acesta s-a putea numi Grand Duster.

Dacia Sandero în schimb ia drumul Africii de Nord, acolo unde va fi produs în exclusivitate pentru piața internațională.

Dacia și-a lansat noua generație de modele

Modelul de Dacia care nu va mai fi produs în România este Sandero, iar ultima generație a fost prezentată în urmă cu câteva săptămâni. Francezii de la Renault au prezentat noile modele Logan, Sandero și Sandero stepway. Reacțiile specialiștilor par a fi pozitive după lansarea din septembrie. Modelele de ultimă generație sunt considerate superioare predecesoarelor. Se pare că noua platformă permite echiparea cu noi tehnologii.

Modelul de Dacia care nu va mai fi produs în România
Modelul de Dacia care nu va mai fi produs în România

Pentru publicul din România, noile modele Dacia vor fi disponibile în curând. Primele informații sunt că în luna noiembrie a acestui an, românii le vor putea achiziționa. Până în momentul de față, constructorul francez nu a anuțat prețurile de pornire pentru mașini, însă diferențele de preț față de generațiile anterioare nu vor fi semnificative.

 

 

 

Urmăriți Impact.ro și pe