Ce spune presa din Franța după ce Dacia Logan a dispărut din țara lor. ”Era logic”

Rădulescu Valentin 12.10.2020, 20:46
Ce spune presa din Franța după ce Dacia Logan a dispărut din țara lor. ”Era logic”

După ce Dacia a anunțat că va scoate modelele Logan de pe piețele Europei de Vest, a apărut și reacția francezilor la această decizie. Hotărârea a fost luată în principal pentru că vesticii nu mai preferă sedan-urile de clasică mică, iar astfel au evitat să cumpere modelul oferit de Dacia. Acest lucru a dus la pierderea vânzărilor din ultimul timp.

Reacția francezilor după ce Dacia și-a retras modelul Logan din țară

Se știa deja că noua generație a Daciei Logan nu va mai fi comercializată pe piețele din Europa de Vest. Chiar dacă producătorii de la Mioveni au făcut schimbări majore la noul model Logan, interesul pentru sedan-uri de clasă mică a scăzut semnificativ în regiunile vestice. Așadar, pentru că vânzările au scăzut în aceste zone, Dacia a decis să își retragă modelul de pe piață.

Presa franceză a comentat decizia luată de Dacia, susținând că este foarte bine că producătorii de la Mioveni au procedat astfel. Totodată, vânzările la modelele Logan au scăzut mai ales după ce Dacia a lansat Sandero și Duster.

„Noua generație a modelului Logan nu va fi comercializată în Europa de Vest. O decizie logică luata de Dacia. Logan a scăzut mult în vânzări după ce Dacia a venit cu Sandero, în 2008, iar apoi cu Duster, în 2010”, scrie caradisiac.com.

Ce spune presa din Franța după ce Dacia Logan a dispărut din țara lor. ”Era logic”
Ce spune presa din Franța după ce Dacia Logan a dispărut din țara lor. ”Era logic”

Dacia Logan va fi comercializată în Europa de Est

Deși Logan a pierdut lupta în piețele vestice, aceasta își va face apariția în cele din Europa de Est. Noul model Logan se va vinde în țări precum Polonia, Ungaria și Cehia.

„Vesticii nu mai sunt atrași de sedan-urile mici. Logan 3 va fi însă disponibil pe piețele din Europa de Est, în țări precum Polonia, Ungaria, România sau Cehia”, mai scrie publicația franceză.

Noile modele prezentate de producătorul de la Mioveni au fost foarte așteptate de români, în special modelul Sandero Stepway, despre care s-a spus că va fi una dintre cele mai reușite mașini ale mărcii Dacia. De asemenea, ultimele modele apărute sunt dezvoltate pe platforma CMF, cea folosită și pentru Renault Clio.

Despre noul Logan se știe că are o lungime de 4.396 mm, o lățime de 1.848 mm și o înălțime de 1.501 mm, iar garda la sol este de 135 mm.

Urmăriți Impact.ro și pe