Mișcarea făcută de antrenorul Simonei Halep în plin proces de dopaj. Pare că s-a distanțat deja de româncă

Badea Violeta 09.02.2023, 16:58

După ce a fost testată pozitiv la US Open 2022, Simona Halep a fost suspendată provizoriu. În prezent, fostul lider mondial luptă să-și dovedească nevinovăția și pare încrezător că va reuși, ținând cont că a început antrenamentele intense. Însă, ultima mișcare făcută de Patrick Mouratoglou o va enerva la culme pe sportiva din Constanța. Iată ce decizie a luat antrenorul francez!

Patrick Mouratoglou nu pierde timpul. Decizia pe care ar fi luat-o antrenorul

Anul trecut, Simona Halep a fost suspendată provizoriu de Agenția de Integritate din Tenis după ce a fost prinsă dopată cu roxadustat, la US Open.

În acest moment, sportiva din Constanța strânge probe să demonstreze că substanța interzisă a ajuns accidental în corpul său, însă, dacă va fi găsită vinovată, românca riscă o suspendare de patru ani.

După anunțul care a făcut înconjurul lumii, Patrick Mouratoglou l-a antrenat pe Holger Rune și a obținut rezultate remarcabile cu acesta. Sportivul danez a ajuns în finală la Sofia și Basel și a câștigat turneele de la Stockholm și Paris.

Prin urmare, Holger Rune a decis să continue colaborarea cu francezul cel puțin până la finalul acestui sezon, iar antrenorul pare că și-a dat acordul.

Dovadă că Patrick Mouratoglou a anunțat că nu se va mai ocupa de pregătirea grecului Stefanos Tsitsipas, scrie presa elenă. Acum, rămâne de văzut ce va decide antrenorul francez și îi privința Simonei Halep. Momentan, aceasta încearcă să scape de acuzațiile de dopaj care i se aduc.

Citește și Gestul surprinzător făcut de Simona Halep imediat ce a revenit din Dubai. E clar planul ei acum!

Patrick Mouratoglou, acuzat că nu o apără pe Simona
Patrick Mouratoglou si Simona Halep

Speranță pentru Simona Halep. Preşedintele ANAD, mesaj îmbucurător pentru sportivă

Gabriela Andreiaşu, preşedintele Agenţiei Naţionale Anti Doping, a spus că sunt șanse destul de mari ca suspendarea sportivei din Constanța să fie ridicată. Asta dacă Simona va reuși să aducă probe și să demonstreze că un supliment pe care l-a folosit a fost contaminat cu substanța interzisă.

„În cadrul acestei audieri, sportivul poate să aducă probe și dacă demonstrează că un produs pe care l-a folosit și ne referim la suplimente, dacă a fost contaminat cu o substanță interzisă, atunci sancțiunea se poate ridica. Se poate, deci nu e obligatoriu, trebuie demonstrat acest lucru.

Această suspendare provizorie se poate impune în două moduri. Fie prin prima notificare care se comunică sportivului sau notificare de punere sub acuzare, sau printr-o decizie separată. În cazul Simonei Halep s-a impus prin notificarea care i-a fost comunicată. Se organizează imediat o audiere, în regim de urgență, asta e terminologia din Codul Mondial Antidoping tocmai pentru a-i da posibilitatea sportivului să se apere.

În cazul în care ar fi folosit ceva contaminat fără știrea lui, nu era etichetat, nu ar fi bănuit, era de exemplu un sinonim al unei substanțe de pe lista interzisă și chiar dacă ar fi făcut tot posibilul să caute ingredientele, le verifica pe fiecare și acel sinonim al substanței nu apărea în lista interzisă, atunci sportivul nu avea acea vină totală și se poate ridica perioada de suspendare provizorie”, a declarat Gabriela Andreiașu pentru Sport Total FM.

Citește și Cu cine a petrecut Simona Halep un weekend de poveste la munte. Sportiva s-a întors recent din Dubai!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...