Mircea Lucescu se poate retrage liniștit doar cu suma pe care a primit-o pentru câștigarea campionatului în Ucraina. Patronul lui Dinamo Kiev nu s-a mai uitat la bani

Cristian Cojocaru 01.05.2021, 21:08
Mircea Lucescu se poate retrage liniștit doar cu suma pe care a primit-o pentru câștigarea campionatului în Ucraina. Patronul lui Dinamo Kiev nu s-a mai uitat la bani

Mircea Lucescu a reușit să aducă titlul echipei din Ucraina, astfel că acesta s-ar putea retrage, având în vedere cât a câștigat. Il Luce a reușit să își depășească și fosta sa echipă, Sahtior Donețk.

Mircea Lucescu s-ar putea retrage având în vedere cât a câștigat

Performanțele lui Mircea Lucescu pot fi văzute atât pe gazon cât și din punct de vedere al remunerației. Astfel, Il Luce reușește să câștige milioane după succesul înregistrat alături de Dinamo Kiev. Chiar dacă vreme de 12 ani, acesta a fost ”adversarul” capitalei Ucrainei, fiind tehnician al rivalei Sahtior Donețk, Lucescu a reușit să pună la respect formația care întâlnea Steaua în 1987 la Supercupa Europei.

În ciuda faptului că suporterii din Kiev nu l-au purtut ierta pentru trecutul de la Sahtior, Lucescu a fost numit pe banca tehnică a formației din Kiev, aducând stupefacție pe fețele suporterilor și nu numai. Chiar dacă românul a avut de îndurat ”trimiterile acasă” în mod repetat precum și huiduielile, în ciuda victoriilor obținute, fiul său, Răzvan Lucescu a reușit să îl motiveze să lupte alături de echipa din Kiev.

”Au fost opt luni grele, delicate, mai ales la început. Îmi amintesc când am vrut să plec din cauza suporterilor. M-a sunat Răzvan atunci. Mi-a zis așa: >. Și am continuat”, a recunoscut Il Luce într-un interviu pentru GSP.

Mircea Lucescu a luptat si a castigat
Mircea Lucescu a luptat si a castigat

Bonusurile de performanță sunt considerabile

Il Luce a reușit să câștige titlu, fiind calificat în finala Cupei și totodată, ducând formația din Kiev în optimile din Europa League. Chiar dacă salariul acestuia este de doar 1,2 milioane de euro pe an, mai puțin de jumătate din cât câștiga la Sahtior, adică 3-4 milioane de euro, sau chiar decât au fost plătiți alți antrenori de către Dinamo Kiev în urmă cu câțiva ani, Lucescu va primi și bonusuri de performanță.

După cum a afirmat directorul postului Footbal 1/2/3, Alexander Denisov pentru tribuna.com, bonusurile de performanță pe care Mircea Lucescu le va primi, ajung la 3,5 milioane de euro. Suma este pe măsura celui care este considerat drept al doilea antrenor cel mai titrat, după Sir Alex Ferguson.

”În primul rând, nu am 34 (nr – de trofee) acum, ci 36. Institutul de Statistică a Fotbalului ține cont și de cele două promovări de pe locul 1, cu Corvinul și Brescia. Sunt tot campionate câștigate. Și, ca să fie și mai corect, eu am 37 de trofee! Cupa contra Stelei (nr – la întrebarea reporterului: „Care e ultimul?”). Am câștigat, echipa adversă s-a retras de pe teren. Tot trebuie să îmi dea înapoi acel trofeu!”, a mai spus Lucescu în interviu.

Urmăriți Impact.ro și pe