Mircea Lucescu e în România. Tehnicianul de la Dinamo Kiev, primele declaraţii: „Am stat în cantonament” Update

Sorin Barbu 26.02.2022, 12:06
Mircea Lucescu e în România. Tehnicianul de la Dinamo Kiev, primele declaraţii: „Am stat în cantonament” Update

Vești bune despre Mircea Lucescu. Antrenorul român a plecat cu mașina din Kiev, un oraș atacat puternic de forțele ruse, și a ajuns într-o zonă sigură, la granița Ucrainei cu Republica Moldova. Drumul a durat șase ore.

Mircea Lucescu a scăpat de coșmarul din Ucraina

UPDATE sâmbătă, 26 februarie, ora 12:00. Mircea Lucescu a ajuns în România. Astfel, antrenorul celebru a scăpat de războiul din Ucraina și a ajuns la București, după un drum foarte lung de 24 de ore. Mircea Lucescu s-a ferit să facă vreun comentariu vizavi de situația din Ucraina.

„Nu vreau să dau niciun interviu pentru că orice aș zice s-ar interpreta acolo. Am plecat de la baza de antrenament pe la 6 dimineața așa că nu am văzut prea multe”, a spus Mircea Lucescu, potrivit ProSport.

Știrea inițială

Mircea Lucescu este în afara oricărui pericol. Antrenorul român a plecat dimineață din Kiev și ajuns la granița Ucrainei cu Republica Moldova, la punctul Moghilev-Otaci. Drumul a fost făcut cu mașina condusă de impresarul Arcadie Zaporojanu și a durat mai bine de șase ore. „Il Luce” ar putea ajunge la noapte în București pentru că la punctul de frontieră este destul de aglomerat, informează gsp.

Mircea Lucescu a stat în Ucraina până în momentul în care a aflat că Liga Profesionistă a suspendat campionatul și și-a riscat viața pentru că din cantonamentul lui Dinamo Kiev a auzit zgomotul produs de luptele aprige dintre armatele Ucrainei și Federației Ruse.

Antrenorul român a fost cel care a insistat să se ducă la Kiev, deși în timpul cantonamentului din Turcia aflase din presă că se pregătește o ofensivă de proporții. Prin decizia lui i-a pus pe jar pe cei din familie. Răzvan Lucescu a avut un meci important joi cu PAOK, dar s-a gândit doar la tatăl său.

„Gândurile mele merg către tatăl meu, care este la Kiev în acest moment. Normal că sunt îngrijorat în privința lui. Aș vrea să aflu că va fi într-o situație sigură..Sper ca după această victorie să se bucure pentru mine și să depășească mai ușor situația dificilă.

Am vorbit de trei ori astăzi (n.r. – ieri) la telefon. Mi-a spus că, pentru el, cel mai important e ca PAOK să se califice: «Învinge pentru mine!». Asta îl va face să se simtă bine”, a spus Răzvan Lucescu, într-o conferință de presă.

PAOK Salonic a trecut de echipa daneză Midtjylland și în optimile competiției o va înfrunta pe Gent.

Conference League, optimi de finală:

Olympique de Marseille – FC Basel
Leicester – Rennes
PAOK – Gent
Vitesse – AS Roma
PSV – FC Copenhaga
Slavia Praga – LASK Linz
Bodo/Glimt – AZ Alkmaar
Partizan – Feyenoord

Urmăriți Impact.ro și pe