Răzvan Lucescu, îngrijorat de situația tatălui său, care se afla la Kiev în momentul în care a început războiul. „Aș vrea să aflu că va fi într-o situație sigură”

Sorin Barbu 25.02.2022, 10:12
Răzvan Lucescu, îngrijorat de situația tatălui său, care se afla la Kiev în momentul în care a început războiul. „Aș vrea să aflu că va fi într-o situație sigură”

PAOK Salonic s-a calificat în optimile de finală ale Conference League, după un meci tensionat, dar Răzvan Lucescu nu s-a bucurat foarte tare după succes. Tatăl său se afla în Kiev în ziua în care trupele ruse au pornit ofensiva și va pleca spre România cu mașina. Antrenorul formației din Grecia a spus că își dorește să afle, cât mai repede, că a ajuns cu bine acasă.

Răzvan Lucescu, îngrijorat de situația tatălui său

Mircea Lucescu știa din presă că Federația Rusă pregătește o ofensivă de mari proporții și ar fi putut să nu se ducă la Kiev, după terminarea cantonamentului din Turcia. A preferat să fie alături de jucătorii săi, iar în ziua atacului se afla în cantonament cu echipa. A auzit zgomotul bombardamentelor, dar nu s-a grăbit să plece. „Nu sunt un laș”, a tunat „Il Luce”.

A așteptat ca Liga Profesionistă să suspende campionatul și după aceea s-a gândit cum ajunge acasă. Urma să plece în această dimineață cu mașina pentru că aeroportul din apropierea orașului a fost atacat de forțele ruse.

Fiul său s-a calificat cu PAOK Salonic în optimile de finală ale Conference League, după un meci dramatic, dar la finalul partidei a vorbit despre situația în care se află tatăl său.

„Gândurile mele merg către tatăl meu, care este la Kiev în acest moment. Normal că sunt îngrijorat în privința lui. Aș vrea să aflu că va fi într-o situație sigură..Sper ca după această victorie să se bucure pentru mine și să depășească mai ușor situația dificilă.

Am vorbit de trei ori astăzi (n.r. – ieri) la telefon. Mi-a spus că, pentru el, cel mai important e ca PAOK să se califice: «Învinge pentru mine!». Asta îl va face să se simtă bine”, a spus Răzvan Lucescu.

Răzvan Lucescu, mândru de jucătorii de la PAOK

PAOK a pierdut meciul tur cu formația daneză Midtjylland cu 1-0, dar s-a impus în retur cu 2-1 după 120 de minute. Calificarea s-a decis la loviturile de departajare. Intrat în minutul 71, internaționalul român Alexandru Mitriță a transformat a patra lovitură de la 11 metri. PAOK s-a impus cu 5-3.

„În primul rând, vreau să-i mulțumesc domnului Ivan Savvidis și să-i dedic această victorie. Știu cât de mult și-a dorit să ne calificăm. Este departe de echipă și suferă mult din cauza acestui fapt.

Ne-am calificat meritat, este o noapte frumoasă. Chiar dacă am avut emoții mult timp, suntem fericiți că ne-am calificat. Acest meci ne dă încredere și experiență. Suntem conștienți că urmează alt meci, duminică, și trebuie să ne pregătim pentru el.

Sunt mândru că participăm în trei competiții și luptăm la fiecare trei zile. Ne îmbunătățim mentalitatea, facem pași pentru a avea o mentalitate de învingători.

Au fost două puncte-cheie pentru calificare: dorința și devotamentul jucătorilor, apoi personalitatea pe care au avut-o pe loviturile de departajare. Pot să vă spun că mai aveam trei jucători care puteau să înscrie”, a spus Răzvan Lucescu, la conferința de presă.

https://www.youtube.com/watch?v=y44HDBhZ1WI&ab_channel=PAOKFC%2F%CE%A0%CE%91%CE%95%CE%A0%CE%91%CE%9F%CE%9A

Urmăriți Impact.ro și pe