Mircea Lucescu pleacă mâine din zona periculoasă din Ucraina cu mașina. Fotografia care arată că antrenorul român nu se teme de război

Sorin Barbu 24.02.2022, 16:32
Mircea Lucescu pleacă mâine din zona periculoasă din Ucraina cu mașina. Fotografia care arată că antrenorul român nu se teme de război

Mircea Lucescu s-a decis să plece, în sfârșit, din Ucraina, o țară sfâșiată de război după atacul armatei din Federația Rusă. Antrenorul român nu se întoarce acasă cu avionul, ci cu mașina- cale de mai bine de cinci sute de kilometri. Traseul este puțin întortocheat. Întâi va merge spre Cernăuți și apoi va intra în România.

Mircea Lucescu părăsește Ucraina cu mașina

Mircea Lucescu s-a întors în Ucraina, deși știa, încă din perioada cantonamentului din Turcia, că sunt șanse mari ca Federația Rusă să înceapă ofensiva, după ce a masat 190.000 de militari și tehnică performantă la graniță. Antrenorul lui Dinamo Kiev a sperat până în ultima clipă că lucrurile se vor rezolva pe cale pașnică și a vrut să fie alături de jucătorii săi.

Dimineața s-a trezit în zgomot de explozii. Rușii începuseră ofensiva, iar militarii din Ucraina au încercat să le țină piept. După ce a aflat că Liga Profesionistă din Ucraina a decis să suspende campionatul, care urma să înceapă vineri, s-a decis să plece acasă. Prima variantă, cu avionul, s-a năruit rapid pentru că aeroportul aflat în apropierea orașului Kiev a fost ținta unui atac aerian.

„Vom pleca de aici cu mașina mea, împreună și cu basarabenii din staff, și cu Ognjen Vukojevici, unul dintre secunzi. Dar în niciun caz azi, fiindcă e deja foarte târziu. Orașul e sufocat de ambuteiaje, sunt cozi de câte 50 de kilometri la porțile Kievului.

Cei care au plecat de dimineață, abia acum reușesc să iasă pe drumurile spre vest”,  a declarat impresarul Arcadie Zaporojanu în exclusivitate pentru playsport.

https://twitter.com/i/status/1496720998497804288

„Il Luce” a stabilit și traseul și va pleca acasă prin Cernăuți. Este ceva mai lung, dar nu va trece prin Transnistria.

„O să evităm Transnistria și vom merge undeva spre Cernăuți ca să intrăm în țară prin Moldova. Sunt în jur de 550 de kilometri. În condițiile actuale, nimeni nu știe cât am putea face pe drum. Dar nu cred că e periculos în acea direcție”, mai spune Zaporojanu.

Mircea Lucescu a spus de multe ori că nu se teme de război, iar o fotografie din cantonament îl arată pe antrenorul român destul de calm, la masă, deși orașul Kiev este următoarea țintă a armatei Federației Ruse.

La Dinamo Kiev evoluează patru jucători străini, care vor pleca în Polonia, cu trenul, urmând ca apoi să se ducă în țările de origine.

SURSA FOTO: Playsport.ro

 

 

 

 

Urmăriți Impact.ro și pe