Mircea Lucescu a propus Federației din Ucraina ca fotbaliștii din națională să se antreneze la București. „Îmi doresc ca jucătorii internaţionali să formeze o echipă”

Sorin Barbu 28.03.2022, 15:02
Mircea Lucescu a propus Federației din Ucraina ca fotbaliștii din națională să se antreneze la București. „Îmi doresc ca jucătorii internaţionali să formeze o echipă”

Mircea Lucescu a plecat din calea războiului, dar îi este gândul tot la fotbal. A propus Federației din Ucraina ca jucătorii de națională să se pregătească la București pentru partida cu Scoția, din barajul pentru Cupa Mondială. „Il Luce” a dezvăluit că au fost discuții ca sezonul din prima ligă din Ucraina să-și desfășoare partidele din retur în străinătate. Și România a fost pe lista posibilelor gazde.

Mircea Lucescu, propunere interesantă pentru șefii federației din Ucraina

S-au împlinit 33 de zile de când armata Federației Ruse a atacat Ucraina, iar războiul a adus cu el doar moarte, durere, lacrimi și distrugeri. Un bilant ONU anunță cifrele îngrozitoare ale celor care au fost nevoiți să-și părăsească locuințele. 3,8 milioane de ucraineni au plecat din țară, 90 la sută dintre aceștia fiind femei și copii, iar aproape un sfert din populația țării s-a refugiat în Ucraina sau în alte țări.

În aceste condiții este greu de crezut că fotbalul ar mai avea o șansă în această țară. Mircea Lucescu a acordat un interviu în „The Guardian” în care a povestit că s-a încercat să se obțină un final pentru campionatul de fotbal din Ucraina de anul acesta. S-a luat în calcul ca partidele din retur să se dispute în Italia, Polonia sau România. De altfel, Federația din România s-a oferit să găzduiască și partidele echipelor naționale. Mircea Lucescu are și altă propunere pe care a transmis-o deja federației de la Kiev.

„Ştiu că mulţi vor spune că este greşit din punct de vedere moral ca unii oameni să lupte într-un război, în timp ce alţii joacă fotbal. Dar fiecare persoană poate lupta într-un mod personal, poate face tot posibilul pentru a-i ajuta sau sprijini pe cei de acasă.

Performanţa pe teren îi poate încuraja şi inspira pe mulţi. Am transmis federaţiei ucrainene gândurile mele. Cred că ar fi o idee bună să avem o echipă comună creată din jucătorii de la Şahtior şi Dinamo care să se antreneze la Bucureşti înaintea meciului din play-off-ul pentru CM Scoţia – Ucraina din iunie.

Îmi doresc ca jucătorii internaţionali să formeze o echipă care să se antreneze şi să joace amicale împotriva cluburilor care nu sunt implicate în competiţiile europene”, a declarat antrenorul român.

Tehnicianul român a stat în Kiev până în momentul în care armata rusă a ajuns în apropierea orașului, dar nu a plecat decât după ce s-a asigurat că jucătorii campioanei Ucrainei sunt în siguranță.

Jucătorii echipei Dinamo sunt acum aproape de Lvov, se antrenează acolo. În fiecare zi, oamenii mei de acolo îmi trimit videoclipuri cu sesiunile de antrenament. Le-am cerut doar să-şi menţină pregătirea fizică, să alerge puţin şi să meargă la sală”, a mai afirmat „Il Luce”.

Mircea Lucescu are 77 de ani și a fost întrebat la inaugurarea stadionului Rapid dacă ar vrea să se întoarcă în fotbalul românesc. „Poate într-o altă viață”, a spus fostul internațional și selecționer al primei reprezentative.

Urmăriți Impact.ro și pe