VIDEO

Mircea Lucescu, încântat de noul stadion al Rapidului. „Este amical și primitor”. „Il Luce” și-a amintit de meciurile în care apa era îndepărtată cu teul de pe gazon

Sorin Barbu 24.03.2022, 16:01
Mircea Lucescu, încântat de noul stadion al Rapidului. „Este amical și primitor”. „Il Luce” și-a amintit de meciurile în care apa era îndepărtată cu teul de pe gazon

Mircea Lucescu a vizitat prima oară noul stadion al Rapidului. A fost foarte încântat de arena care a costat aproape 40 de milioane de euro. „Il Luce” și-a amintit de problemele pe care le-a avut pe „bătrânul” stadion al echipei. Punea prelate când ningea, iar apa era scoasă de pe teren cu teul.

Mircea Lucescu, prima vizită pe noul stadion din Giulești

Mircea Lucescu a vizitat stadionul din Giulești cu două zile înaintea festivității oficiale. A fost foarte încântat și și-a adus aminte că ultima oară a vizitat această arenă cu Șahtior Donețk. Acum vrea să joace pe acest teren și cu Dinamo Kiev.

„Nu cred că am mai fost aici de când s-a luat decizia de a fi demolat. Cred că ultima oară am fost pe aici stadion cu Șahtior, în anul 2013 sau 2014. Au trecut mulți ani de atunci. Îmi doream de atunci să văd un stadion nou.

Este unul dintre cele mai frumoase stadioane pe care le-am văzut. Este amical, primitor, tribunele sunt aproape de teren și sper că suporterii nu vor arunca obiecte. Acest stadion este un semn de civilizație și sper ca și partea mai dificilă a suporterilor să se stăpânească. Stadionul poate să contribuie la educație sportivă a suporterilor. Pe acest stadion în afara de cântece și încurajări, nu cred că mai este loc de altceva”, a declarat Mircea Lucescu.

Cel mai titrat antrenor român a pășit cu emoție pe gazon. Aici a câștigat titlul în anul 1999. Stadionul îi place foarte tare, dar are un regret: nu se mai vede teatrul.

„Îmi aduc aminte de momentele când dădeam apa afară cu teul sau când ningea și puneam prelata pe teren, în zilele în care așteptam zăpadă. Acum nu mai este nevoie, așa cum este făcut se poate juca și în aceste condiții. Sunt mulțumit pentru că istoria Rapidului se împlinește cu familia Lucescu. Și cu mine, și cu Răzvan.

Toată această intimitate este extraordinară. Este plăcut să vii aici, este ca la teatru… Nu se mai vede teatrul. Știu că aici jucam mereu cu stadionul plin. Îmi doresc foarte tare ca și Dinamo să aibă un astfel de stadion. Jucătorii și antrenorii se mai schimbă, dar suporterii rămân și asta este casa lor”, a mai afirmat fostul antrenor al Rapidului pentru pagina oficială de Facebook a clubului.

Detaliile noului stadion Rapid:

capacitate 14.050 de locuri (din care peste 250 de locuri pentru persoanele cu dizabilităţi şi însoţitorii lor)
preţ stadion: 39 milioane de euro
nivel de clasificare UEFA, 4
suprafață desfășurată de 40.522 mp
suprafaţa totală înierbată va fi de 120X80 m (inclusiv suprafaţa de gardă)
complexul va fi prevăzut cu săli de sport pentru diverse discipline sportive precum haltere, box, lupte/judo/karate, tenis/volei/baschet, atletism, precum şi săli de forţă sau recuperare şi pistă
de popice
spaţii de cazare pentru sportivi
spaţii de alimentaţie publică
spaţii administrative

Urmăriți Impact.ro și pe