Mircea Lucescu este cel mai în vârstă antrenor din lume. Cum arată clasamentul oficial și ce alt român apare în top 25

Sorin Barbu 22.03.2022, 11:54
Mircea Lucescu este cel mai în vârstă antrenor din lume. Cum arată clasamentul oficial și ce alt român apare în top 25

Mircea Lucescu împlinește în luna iulie 77 de ani, dar nu se gândește la retragere, deși a fost nevoit să părăsească Ucraina și Dinamo Kiev, din cauza războiului. Antrenorul român este cel mai în vârstă antrenor din lume susțin specialiștii de la CIES Football Observatory.

Mircea Lucescu, cel mai în vârstă antrenor din lume. Un alt român se află pe locul 25

Mircea Lucescu și-a prelungit de curând contractul cu Dinamo Kiev, până în anul 2024, deși în vară împlinește respectabila vârstă de 77 de ani. Antrenorul român nu se gândește la retragere, iar fiul său a dezvăluit că tatăl său este foarte abătut și trist în perioadele în care nu are contract.

„Tata se plângea tot timpul că nu mai suportă să stea acasă, am avut multe discuții, îi ziceam: «dar du-te odată!». Simțea nevoia să revină la viață, uitați-vă cum arăta acum câteva luni, e un alt om, a revenit la viață, deși nu a fost o alegere ușoară să se ducă la Dinamo Kiev.

Când nu antrena trăia prin mine fotbalul, era o presiune în plus, mă bătea la cap, dar pentru el însemna enorm să câștig, era o continuitate a carierei lui prin mine”, povestea Răzvan Lucescu.

CIES Football Observatory a publicat un clasament al celor mai în vârstă antrenori. Pe data de 1 martie, tehnicianul lui Dinamo Kiev se află pe locul doi. Doar că liderul, francezul Roger Lemerre, în vârstă de 80 de ani s-a despărțit de formația Etoile du Sahel din Tunisia. Fostul campion european a rămas fără echipă la data de 7 martie, așa că „Il Luce” este acum noul lider.

În acest top se mai află antrenori cunoscuți ca Ljubomir Petrovic (74 de ani, Thanh Hoa FC, Vietnam), Roy Hodgson (74 de ani, Watford), Bruce Arena (70 de ani, New England) sau Manuel Pellegrini (68 de ani, Betis Sevilla).

Locul 25 este ocupat de un alt antrenor român. Petre Gigiu are 68 de ani și lucrează ca antrenor la Churchill Brothers, în India.

Urmăriți Impact.ro și pe