Mircea Căpățînă, dezvăluiri despre afacerile de la Imperiul Leilor: “Ăsta este în fapt visul oricărui investitor” EXCLUSIV VIDEO

Andreea Archip 17.10.2023, 17:38

Mircea Căpățînă s-a alăturat investitorilor de la Imperiul Leilor, căutând afacerile cu potențial și antreprenorii cu care să facă echipă. Cofondator & director de Marketing SmartBill, el a demarat afacerea împreună cu doi prieteni, alături de care a deschis o agenție de web design în urmă cu 17 ani. Chiar dacă în prezent se bucură de succes și de un statut financiar de invidiat, cel mai tânăr investitor din emisiunea de la Pro TV recunoaște că mulți ani i-a dedicat business-ului în detrimentul vieții personale.

Mircea Căpățînă, despre afacerile de la Imperiul Leilor

În interviul exclusiv acordat pentru Impact.ro, Mircea Căpățînă ne-a vorbit despre criteriile după care alege să investească în afacerile prezentate la Imperiul Leilor, una dintre acestea fiind în domeniul culinar, pe care o știa din postura de client.

Mircea Căpățînă a învățat să își managerieze timpul, astfel încât să ajungă la un echilibru între viața profesională și cea de familie. Omul de afaceri ne-a povestit și despre hobby-urile sale.

Cum este în lumina reflectoarelor la Imperiul Leilor? Ce te-a impresionat până acum la concurenți?

La concurenți m-a impresionat cât de bine pregătiți erau unii și ce business-uri mișto au fost. Adică am văzut niște business-uri de care știam din București, sunt clientul lor, și am zis: mamă, ce tare că au venit ăștia aici! Avem și șansă să investim și culmea că a și reușit investiția. Sper să o ducem cu succes până la capăt.

Ne poți dezvălui un nume?

Nu, nu pot să vă dezvălui un nume, dar este ceva bun de mâncare și pe care îl consumă foarte multă lume.

Citește și În ce zi și la ce oră se difuzează Imperiul Leilor la Pro TV? Cine sunt cei opt investitori din sezonul 4?

În general, când alegi să investești într-un business, te inspiră și povestea, mergi la sentiment, sau gândești doar din punct de vedere al cifrelor?

Oamenii investesc în oameni, nu poți să vezi doar un excel. Dacă vrei să investești strict după excel, investești pe bursă, pentru că acolo sunt companii listate la bursă, altfel investești în oameni. Acum nu aș merge nici atât de departe să spun că investitorii sau că eu stăm și plângem împreună. Ok, e mișto să ai o poveste tare în spate, dar nu este doar despre “hai să ne înduioșăm”.

Când spun oamenii investesc în oameni, ne referim la valori, să ai valori comune, să simți că rezonezi cu persoana respectivă, cum se zice ai chimie. Uneori cu unii oameni, pur și simplu ai așa un blocaj, e un zid acolo, l-am simțit și aici.

Unii dintre lei au și spus concurenților: nu am chimie cu tine. Se întâmplă asta. Cu alții faci așa pur și simplul clicul ăla și vezi că e și un business care are sens deja și acolo simți cum se spune să pui gaz pe foc.

E un foc care așteaptă să pui gaz pe el. Ăsta este în fapt visul oricărui investitor: să găsească afaceri care merg deja și care au nevoie să pui gaz pe foc. Nu vrei să fii ăla care pune primele cărămizi acolo, pentru că atunci ești fondator, nu mai ești investitor sau ești un investitor foarte activ, ceea ce eu sigur nu îmi doresc.

Investitorul de la Imperiul Leilor, început greu

Cum arată viața ta în prezent? Cât timp dedici afacerii și cât timp familiei?

Cred că am un mix acum în prezent de muncă și timp în familie destul de bun, dar în 17 ani de când avem noi business-ul ăsta, foarte mulți ani au fost doar despre business și nu m-a ajutat deloc, adică pe partea de familie, personală nu am stat foarte bine mulți ani.

Primii 10 ani au fost – pot să spun  – nefericiți pentru mine. Acum este mai bine, avem un business care merge foarte bine, avem o echipă foarte închegată. Echipa este totul într-un business. Și o dată ce ai asta, poți să mai respiri.

Citește și Cine sunt cei 8 investitori de la Imperiul Leilor 2023. Schimbări majore în sezonul 4

Ce hobby-uri ai?

Îmi place foarte mult să stau de povești cu oameni, îmi plac oamenii, îmi place să fiu mereu printre antreprenori, sunt des la evenimente, povestesc antreprenorilor, îmi place foarte tare să călătoresc, cum se spune peste mări și țări și îmi plac sporturile cu mașini, dar asta e un pic limitat, în România nu poți să faci foarte ușor și pe străzi nu prea e indicat.

Video: Cătălin Shadi Sîrbu

Urmăriți Impact.ro și pe