Ministrul Transporturilor investeşte în CFR. 20 de trenuri moderne vor fi cumpărate în curând

Badea Violeta, Alexandra Chiric 30.07.2021, 14:09
Ministrul Transporturilor investeşte în CFR. 20 de trenuri moderne vor fi cumpărate în curând

Ministrul Transporturilor vine cu vești bune pentru călătorii CFR! Cătălin Drulă a anunțat că vor fi cumpărate 20 de trenuri moderne. Iată când ne vom putea deplasa cu ele!

Ministrul Transporturilor investeşte în CFR

După scandalul de ieri, când 30 de copii au stat blocați 8 ore în tren, Ministrul Transporturilor mai vine și cu vești bune pentru călătorii CFR. Cătălin Drulă a declarat vineri, 30 iulie, că în cel mult două luni vor fi cumpărate 20 de trenuri noi, electrice, moderne, de ultimă generație.

„Acesta va fi un breaking news! În cel mult două luni vom semna un contract de achiziție pentru 20 de trenuri nou-nouțe, moderne, de ultimă generație, electrice, cu opțiune de a cumpăra încă 17 și eu cred că ar fi o idee absolut excelentă să cumpărăm 37 de trenuri.

Iar discutăm de finanțare și mă voi lupta să avem acești bani, în special din fonduri europene. 37 de trenuri, rame electrice, moderne, cu aproximativ 350 de locuri, tocmai și-au cumpărat recent astfel de rame sistemul feroviar din Italia și din alte părți”, a declarat ministrul Transporturilor, potrivit Mediafax.

Ministrul Transporturilor investeste in CFR
Ministrul Transporturilor investeste in CFR

20 de trenuri moderne vor fi cumpărate în curând

Cătălin Drulă a mai precizat că investițiile au lipsit cu desăvârșire în ultimii zeci de ani. Acesta este hotărât să cumpere echimpamente noi, șine și trenuri pentru ca oamenii să se poată deplasa în condiții de siguranță.

„Consecința subfinanțării cronice din ultimii ani nu este de ieri sau de azi sau din ultimele trei luni sau din ultimele 6 luni, ci de 30 de ani de zile și nu mă feresc să spun asta și am tot spus-o.

Ceea ce trebuie noi să facem este să scoatem acest sistem din groapa în care a fost aruncat. Asta nu se poate face din gesturi sau din vorbe, ci cu capitalizare masivă a acestor companii și cu bani de investiții. Nu există eficientizare fără investiții.

Eu sunt un liberal și asta este o parte din doctrina liberală. Nu există eficientizare doar din gesturi. A eficientiza costă, fie că e vorba să investești în echipamente care să înlocuiască oameni, fie că e vorba efectiv de capital de lucru: trenuri noi, șine noi ca să fiu specific”, a mai spus ministrul Transporturilor.

Cătălin Drulă, după ce 30 de copii au stat blocați 8 ore în tren

Reamintim că ieri, 29 iulie, un tren care plecase de miercuri, 28 iulie, din Mangalia spre Arad – în care se aflau și 30 de copii – a avut o întârziere de 600 de minute. Drumul a durat în total 26 de ore. Pare incredibil, dar e adevărat! Ministrul Transporturilor a oferit explacații, dar nu exclude ca această situație să se poată repeta în România.

„Tocmai de aceea vă spuneam mai devreme că vor mai fi, din păcate, în condițiile unui material rulant învechit și al subfinanțării cronice al sistemului feroviar, și a unor fenomene meteo extreme, asta e realitatea.

E posibil să se mai întâmple astfel de cazuri. Ce am cerut CFR Călători și Infrastructură este să facă tot ce este omenește posibil ca să evităm astfel de situații, iar dacă se întâmplă, să minimizăm impactul.”, a precizat Drulă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...