Ce face ministrul Transporturilor când stă în aglomeraţia de pe Valea Prahovei. Cătălin Drulă, răspuns savuros

Cristian Cojocaru 24.02.2021, 10:06
Ce face ministrul Transporturilor când stă în aglomeraţia de pe Valea Prahovei. Cătălin Drulă, răspuns savuros

Cozile interminabile de pe Valea Prahovei dau bătăi de cap și oficialilor nu numai cetățenilor de rând. Astfel, ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a găsit o metodă inedită de a trece peste stresul cauzat de aglomeraţia de pe Valea Prahovei.

Aglomeraţia de pe Valea Prahovei reprezintă o problemă și pentru ministrul Transporturilor

Frustrările cauzate de cozile interminabile de pe Valea Prahovei iau naștere și în sufletul lui Cătălin Drulă. Dacă anterior acesta dădea vina pe politicienii de la acea vreme pentru situația dezagreabilă în care se află infrastructura din România, ministrul Transporturilor trebuie ca de această dată să își asume fiecare neplăcere din trafic.

Recent, Compania de Drumuri a semnat un contract cu privire la actualizarea studiului de fezabilitate care cuprinde și proiectarea șoselei de mare viteză. Aceast ar trebui să îi scape pe șoferi de neplăcerile cauzate de cozile interminabile de pe DN1. Potrivit ministrului Transporturilor, un studiu și un proiect bine făcute ar ajuta ca lucrările de construcție să avanseze rapid.

“Am discutat cu dumnealor să se concentreze pe un traseu modern în zona critică a Văii Prahovei, cu tuneluri. E traseu cu tunel de 4 km la Bușteni, cu tunel de 2 km la Sinaia. Ar ajuta și turismul să scoți traficul din zonele respective.

I-am rugat să ne predea zone de documentație unde se poate mai ușor și mai repede și unde este critic, spre exemplu varianta ocolitoare de la Comarnic, ca să o putem scoate la licitație înainte de restul proiectului. N-o să dureze câteva luni. Termenul contractual – e o licitație scoasă înainte să înceapă mandatul meu, e de vreo doi ani și jumate pentru documentație”, a declarat Cătălin Drulă, la DigiFM.

Aglomerația de pe Valea Prahovei îi dă mari bătăi de cap ministrului Transporturilor
Aglomerația de pe Valea Prahovei îi dă mari bătăi de cap ministrului Transporturilor

Autostrada care va traversa Valea Prahovei

Ministrul Transporturilor a fost întrebat pe cine blama anterior obținerii funcției, răspunzând foarte simplu: “Pe politicieni și pe toți miniștrii de până atunci. (Acum- n.red.) mă înjur singur”. Cătălin Drulă a afirmat că deja a fost semnat contractul pentru proiectul tehnic al autostrăzii care urmează să traverseze Valea Prahovei. Potrivit acestuia, etapa urmează să dureze timp de doi ani și jumătate.

„Am semnat contractul pentru proiectul tehnic Ploiești – Brașov. Sper să livreze un material de calitate. Este același care face A7 de la Ploiești la Bacău. Am discutat să se concentreze pe un traseu modern în zona critică cu un tunel de 4 km la Bușteni, cu tunel de 2 km la Sinaia. Cred că varianta cu tuneluri este cea care ar ajuta și turismul. I-am rugat să ne predea zone de documentație mai repede, de exemplu la Comarnic.

Nu o să dureze câteva luni. Termenul contractual pentru documentație este de 2 ani și jumatate. Sper ca pe anumite sectoare să fie gata mai repede. Sunt interesate firme mari din Europa pentru acest proiect. Stabilind exact traseul poți obține un preț mult mai bun.”, a mai adăugat ministrul.

Urmăriți Impact.ro și pe