Ministrul Marcel Vela anunță „multe surprize plăcute” în România. Ce se va întâmpla, de fapt, după 15 iunie 2020

Raluca Juncu 06.06.2020, 20:49

Românii încep să resimtă tot mai mult relaxarea măsurilor adoptate de autorități, în contextul pandemiei de COVID-19. Odată cu tranziția de la stare de urgență, la stare de alertă, atât Klaus Iohannis, cât și Ludovic Orban și miniștrii din cabinetul său au precizat că măsurile de relaxare vor fi adoptate și implementate gradual, aproximativ din două în două săptămâni. La ce să ne așteptăm după 15 iunie?

Marcel Vela promite „multe suprize plăcute”

În contextul în care România se află pe o pantă descendentă în ceea ce privește răspândirea coronavirusului, ministrul de Interne, Marcel Vela a anunțat că începînd cu data de 15 mai urmează o nouă serie de relaxări pe care autoritățile le vor aplica. Deocamdată, ministrul nu a spus cu exactitate despre ce măsuri este vorba, însă a transmis că românii vor avea mai „multe surprize plăcute” de care se vor bucura.

„Pentru a treia etapă de relaxare vor fi multe surprize plăcute. Nu vreau să spun acum care din ele, pentru că nu este corect față de colegii mei cu care voi lucra.

Cu siguranță vor fi bine primite de către populație, dar vreau să precizez că sunt în funcție și de analiza, de statistica epidemiologică, de consultarea specialiștilor în boli infecțioase.

Mă bazez pe responsabilitatea tuturor compatrioților, astfel încât să nu crească aceste cazuri de înbolnăviri, și din 15 iunie să trecem spre o normalitate cât mai dorită și apropiată de ceea ce estimăm fiecare dintre noi”, a declarat sâmbătă, Marcel Vela, într-o intervenție telefonică la Digi 24.

Totuși, printre măsurile posibile anunțate de Marcel Vela chiar de zilele trecute, s-ar ăutea număra și posibilitatea reluării zborurilor către și dinspre Marea Britanie.

„Se analizează posibilitatea anulării acestor suspendări, adică posibilitatea reluării curselor regulate din 15 iunie. Cu ocazia analizei pentru a 3-a etapă de relaxare, din 15 iunie există această posibilitate, după analiza specialiştilor. Înregistrând în frontieră un aflux mare de cetăţeni, izolarea s-a impus şi de la 1 iunie, dar în funcţie de evoluţia epidemiologică la nivelul întregii ţări, se poate lua oricând o asemnea decizie cu privire la nemeniţinerea sau menţinerea doar parţială a izolării la domiciliu”, a declarat joi, Marcel Vela, într-un dialog deschis cu românii, pe pagina sa de Facebook.

Sursa foto: Inquam Photos

Urmăriți Impact.ro și pe