Ministerul Educației, anunț de ultimă oră! Școli și grădinițe închise în Capitală

Redacția IMPACT 27.01.2020, 15:00
Ministerul Educației, anunț de ultimă oră! Școli și grădinițe închise în Capitală

Mai multe școli și grădinițe din Capitală suspendă cursurile, fie din cauza gripei, fie din cauza mirosului emanat de soluțiile cu care s-au dezinfectat sălile de curs.

Ce școli și grădinițe se vor închide

După ce săptămâna trecută, Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB) a anunțat suspendarea a nouă școli și grădinițe din cauza unor cazuri de gripă care s-au înregistrat, luni, alte opt școli și grădinițe din Capitală se vor închide din același motiv. Totodată, unele unități de învățământ opresc derularea cursurile și din cauza emanaţiilor de gaze de la centralele termice sau a mirosului de substanţe folosite la decontaminare, a anunțat Ministerul Educației, potrivit Mediafax.

Încă de ieri, directorii de la mai multe unități școlare din Capitală au informat Inspectoratul că astăzi, orele vor fi întrerupte începând de astăzi. Astfel, potrivit ISMB, cursurile vor fi suspendate în următoarele unități:

– Gradiniţa Panseluţa din Sectorul 4 suspendă pentru o zi cursurile. După decontaminare, persistă mirosul substanţelor.
– Gradiniţa 72, Sector 5 – suspendă o zi cursurile din cauza emanaţiilor de gaze de la centralele termice
– Şcoala 195, Sector 3, suspendă cursurile pentru trei zile la şase clase.
– Grădiniţa Luminiţa, Sector 2, suspendă cursurile pentru trei zile la o grupă.
– Şcoala 56, Sector 2, suspendă cursurile pentru trei zile la o clasă. – Şcoala 45, sector 1, suspendă cursurile pentru trei zile la cinci clase.
– Liceul Ady Endre, grupa mică, gradiniţa, suspendă pe o perioadă de trei zile
– Grădinita 97, sectorul 1, grupa mijlocie, suspendare pentru 3 zile
– Şcoala 117 suspendă cursurile pentru trei zile la o clasă timp de trei zile.

Câte cazuri de gripă s-au constatat în România. Recomandarea medicilor

Se intensifică măsurile de prevenţie a gripei în şcoli, grădiniţe şi spitale, în contextul în care la camerele de gardă sosesc tot mai mulţi pacienţi. Bilanțul morților de gripă în România a ajuns luni la 3. La nivel național, au fost 81.640 de cazuri de infecții respiratorii, cu 30 la sută mai puțin decât în aceeași perioadă a anului trecut și cu 11,4 la sută mai mult decât săptămâna trecută. Au fost înregistrate focare în Brașov, Cluj, Sibiu, Prahova, dar și în București, potrivit datelor furnizate de Institutul Național de Sănătate Publică.

Bilanțul morților de gripă din România a ajuns la 3.
Bilanțul morților de gripă din România a ajuns la 3.

În plin sezon de gripă, în mai multe spitale din țară accesul vizitatorilor a fost restricționat. Tocmai pentru ca virusul să nu se împrăștie și mai mult, mai ales la pacienții care sunt în stare critică, potrivit Digi24.

Medicii le recomandă părinților să meargă cu cei mici la doctorii de familie. Speciliștii reamintesc că, la gripa virală, antibioticul nu reprezintă un aliat întrucât, acesta este un medicament care atacă bacterii, nu viruși.

Urmăriți Impact.ro și pe