Millionaire no.1 – cum faci un cocktail clasic un pic altfel, cu rom și sloe gin

Alexandru Puiu 18.05.2022, 22:40
Millionaire no.1 – cum faci un cocktail clasic un pic altfel, cu rom și sloe gin

Când vine vorba de un cocktail clasic, majoritatea sunt cât se poate de echilibrate, de ușor de înțeles, de băut. Nu încearcă să ”te plesnească”. Din fericire, rețeta pe care o voi detalia mai jos este excepția de la regulă și merită toată atenția.

Nu de puține ori, cocktailurile clasice sunt urmate de un număr, pentru a atrage atenția asupra faptului că există iterații diferite ale unor rețete cu un nume cât se poate de similar. Foarte interesant este însă că acele rețete cu nume apropiate nu trebuie sub nicio formă să aibă ingrediente din același spectru.

Tocmai din acest motiv, în opinia mea, discutăm de rețete care nu au avut nicio treabă una cu alta, dar creatorii lor nu au fost foarte creativi în a le denumi. Nu de alta, dar nu este foarte greu să pui numele de ”milionar” la un cocktail. Din acest motiv, a rămas în sarcina unor autori de cărți să le agregheze la un loc și să le asocieze o numărătoare.

De exemplu, în The Savoy Cocktail Book, la care am făcut referință și în urmă cu o săptămână, există un cocktail intitulat Millionaire No.2, iar acela este o combinație de Absinthe și Dry Gin, fără nicio legătură cu Millionaire No.1. Detaliile de fond contează însă mai puțin. Important este că, dacă vrei să te simți ca un milionar, vei avea această posibilitate prin intermediul unui cocktail cât se poate de interesant și cu personalitate puternică.

Cum faci Millionaire No.1 , un cocktail clasic

Am afirmat în titlu că acesta este un cocktail un pic altfel pentru că, deși are o cantitate semnificativă de suc de lime, nu este echilibrată cu un sirop. Mai mult decât atât, deși are un rom de tip overproof, cu mult peste 40 de grade, nu se servește peste gheață de orice fel, ci într-o cupă.

Millionaire No.1

20ml Overproof Pot Still Rum – recomand romul Smith & Cross Jamaican

20ml Sloe Gin – recomand Whitley Neil Sloe Gin

20ml Lichior de Caise (Apricot Liqueur) – recomand The Bitter Truth

20ml Suc de limetă (lămâie verde) proaspăt stors

O linguriță sirop de grenadine

Se amestecă și se răcesc toate ingredientele cu ajutorul unui shaker, se strecoară rezultatul într-un pahar de tip cupă. Pentru decor, poți folosi o felie de limetă sau o roată deshidratată de portocală.

Toate ingredientele folosite le poți achiziționa de pe www.alfadrink.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe