Cum faci un cocktail clasic cu gin, vermut franțuzesc și caise, Claridge

Alexandru Puiu 10.05.2022, 21:13
Cum faci un cocktail clasic cu gin, vermut franțuzesc și caise, Claridge

Când vine vorba de cocktailuri clasice, acestea sunt multe și mărunte, unele mai fascinante și mai echilibrate decât altele. Una dintre rețetele mai puțin populare, dar care merită cu siguranță încercată, este pentru Claridge Cocktail.

Dacă vrei să înveți cum faci un cocktail clasic, așa cum a fost el gândit în urmă cu 100 sau chiar 150 de ani, cea mai bună soluție este să te orientezi către o carte de cocktailuri din acea perioadă. The Savoy Cocktail Book, publicată inițial în 1930 și republicată de foarte multe ori, este în continuare în circulație și s-ar putea să fie cel mai frumos cadou pentru pasionații de mixologie.

Aceasta a fost scrisă de Harry Craddock care, la vremea publicării, lucra la American Bar din cadrul Savoy Hotel din Londra. Craddock a făcut istorie în anii `20 și `30, devenind unul dintre cei mai cunoscuți barmani ai vremii, chiar și după ce s-a stins în 1963.

Cum faci the Claridge Cocktail, o rețetă clasică

La fel ca în cazul multor rețete clasice, internetul este plin de variații pentru Claridge Cocktail, dar baza este rețeta originală scrisă în The Savoy Cocktail Book. Dacă vrei să faci un twist sau o variație în jurul ei, ai cu siguranță această posibilitate, dar ar fi păcat ca o dată în viață să nu încerci originalul.

În primul rând, rețeta originală face referire la un vermut franțuzesc. Având în vedere că nu se specifică dacă este un vermut blanc (dulce) sau un vermut dry (semnificativ mai puțin dulce), sfatul meu este să încerci ambele variante, dar independent de direcția în care mergi, recomand Dolin, Vermouth de Chambery, cu o istorie începută în 1821.

Aici găsești Dolin Dry, iar acesta este Dolin Blanc. Ca referință, având în vedere că există în carte numeroase rețete cu vermut dry unde se menționează acest lucru, sunt de părere că vermutul blanc este cel intenționat de autor.

Claridge Cocktail

30ml Dry Gin, recomand Whitley Neil Connoisseur`s Cut

30ml Vermut Franțuzesc, recomand Dolin Blanc

15ml Triplu Sec, recomand Cointreau

15ml Lichior de Caise (Apricot Brandy), recomand Bitter Truth

Se amestecă toate ingredientele cu ajutorul unui pahar de mixat plin cu gheață timp de 20 – 25 de secunde. Se strecoară conținutul într-un pahar de tip cupă sau martini.

Toate ingredientele folosite le poți achiziționa de pe www.alfadrink.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe