Aviation – cum faci un cocktail clasic, descoperi Luxardo Maraschino și profiți de pretext pentru un avion de hârtie

Alexandru Puiu 12.04.2022, 21:00
Aviation – cum faci un cocktail clasic, descoperi Luxardo Maraschino și profiți de pretext pentru un avion de hârtie

Când vine vorba de sticle de care m-am bucurat enorm că au ajuns pe meleaguri mioritice, Luxardo Maraschino este destul de sus pe listă, iar motivul fixației mele pentru acest lichior de cireșe amare a avut legătură cu Aviation. Dacă vrei să înveți cum faci acest cocktail clasic, voi prezenta detaliile mai jos.

În privința cocktailurilor clasice, rețetele sunt multe și mărunte. Deși există cărți clasice în care s-au consemnat cu precizie elvețiană particularitățile fiecărui mix, aproape inevitabil, vei găsi variații pe marginea lui. Chiar și așa, dacă vorbim de Aviation, două ingrediente sunt vitale pe lângă tradiționalul gin, Luxardo Maraschino și lichiorul de violete.

Acesta din urmă poate să vină de la orice producător și sunt șanse mari să-l mai găsești și sub denumirea de Crème de violette sau Parfait Amour. Toate fac referire la același produs, un lichior floral, cât se poate de parfumat, care se folosește în cantități infime. Pe lângă gust, în cazul Aviation, folosirea lichiorului cu o nuanță violet dă numele băuturi, în combinație cu sucul de lămâie și ginul, aducând aminte de cerul pe care s-ar putea să-l vadă unii aviatori.

Cum faci un cocktail Aviation, după rețeta clasică

Vizavi de Luxardo Maraschino, acest lichior de 40 de grade pe bază de cireșe s-ar putea să-ți aducă aminte de țuica românească de cireșe, dar este semnificativ mai dulce și, în funcție de ce rachiu ai avut prin casă, șansele sunt să fie semnificativ mai aromat.

Aviation

50ml Dry Gin, recomand Tanqueray Export Strength

15ml Luxardo Maraschino

7,5ml Lichior de Violete sau Parfait Amour

15ml suc de lămâie proaspăt stors

Se amestecă și se răcesc toate ingredientele cu ajutorul unui shaker plin cu gheață, se strecoară cocktailul într-un pahar de martini. Pentru decor, poți folosi o coajă de lămâie ale cărui uleiuri volatile le-ai presat pe marginea paharului. Dacă ai un moment de răbdare, ți-aș recomanda totuși să faci și un avionaș de hârtie dintr-un post-it pe care să-l pui pe marginea paharului.

Toate ingredientele folosite le poți achiziționa de pe www.alfadrink.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe