EXCLUSIV

Mihai Trăistariu, totul despre trucurile cu care își atrage clientela pe Litoral. Cum face anual un miliard de lei din turism EXCLUSIV

Simona Ecovoiu 05.04.2023, 16:50

Solistul Mihai Trăistariu, care este și profesor de matematică, ne-a explicat, exclusiv pentru Impact.ro, cum a reușit, în timp, să-și formeze clientela, pentru cele șase apartamente de pe Litoral. Se bazează pe calcule, dar și pe experiență. Mihai este ajutat, în turism, doar de două persoane, un administrator și o cameristă. Iată cu cât îi plătește lunar.

Ce tarife are în 2023, pentru cele șase apartamente, comparativ cu anul trecut

Mihai Trăistariu are cereri mari, în perioada de Paște, pentru cele șase apartamente ale sale din Mamaia Nord, pe care le închiriază, în aprilie și în mai, cu 200 de lei pe seară:

”Am închiriat tot. De pe 14 aprilie, până pe 3 mai. La mine, în perioada asta, este un tarif de 200 de lei pe noapte, un apartament, și toate cele 6 sunt deja luate. Apoi, vine o pauză, iar de la 1 iunie am alte rezervări. În primii 3-4 ani îți formezi clientela. E bine, în perioada aceasta, să lași prețul sub piață, ca ei să te recomande și altora. Apoi, când vezi că e full mărești câte puțin, de la an la an.

Tarifele pentru 2023, pe apartament, sunt următoarele: în luna aprilie și în luna mai este de 200 de lei pe noapte, în luna iunie este de 250 de lei pe noapte, în iulie și în august este de 350 de lei pe noapte, iar în luna septembrie este de 250 lei pe noapte.

Am mărit doar in aprilie-mai, cu 50 de lei, față de anul trecut, când era 150 de lei pe noapte, dar în mijlocul verii am lăsat ca în 2022. Mie îmi convine să las prețul jos, pentru că am șase apartamente, alții însă dau apartamentul cu 500 de lei pe noapte, chiar în blocul meu din Mamaia Nord. Eu am deja rezervat pentru acest an, în proporție de 80%. Fac din turism, anual, cam un miliard de lei, adică vreo 25.000-35.000 de euro”, ne-a declarat Mihai Trăistariu, exclusiv pentru Impact.ro.

Mihai Traistariu
Mihai Traistariu

Cu cât îi plătește pe cei doi angajați, camerista și administratorul

Mihai Trăistariu este ajutat de doi angajați, o cameristă și un administrator, în această afacere care se dovedește a fi bănoasă. Iată cu cât îi plătește lunar: ”Camerista are un salariu de 2.500 de lei, cu carte de muncă, iar administratorul are un salariu de 3.000 de lei, tot așa, cu carte de muncă.

Eu am doar doi angajați, în afacerea asta cu turismul. Am bani să îi plătesc, îmi mai rămân bani. Cu turiștii nu mă mai întâlnesc, ca înainte. Le dau codul de intrare, prin sms, nu mai e cu cheie, ei îmi plătesc online, au tot ce le trebuie în apartamente, își pot găti, sunt dotate și cu bucătărie”, ne-a mai spus Mihai Trăistariu, exclusiv pentru Impact.ro.

Citește și De ce refuză Mihai Trăistariu să înfieze un copil. Vrea să aibă un moștenitor printr-o metodă momentan ilegală: „Am aflat că s-ar face în secret”. EXCLUSIV!

Nu toți turiștii sunt corecți: ”Anul trecut, 20 de flăcăi din Suceava mi-au furat prosoapele și lenjeriile de pat. I-am amenințat cu Poliția”

Mihai Trăistariu s-a confruntat însă și cu probleme, din partea unor turiști care, la plecare, au golit apartamentele închiriate: ”M-am trezit cu 20 de flăcăi, din Suceava, nu i-am cunoscut.

Două zile au închiriat 5 apartamente. După ce au eliberat, foarte de dimineață, camerista mi-a dat mesaj că lipsesc 6 lenjerii de pat, uscătorul de păr, telecomanda, o scrumieră de 3 lei și prosoapele.

Am luat capturile de la intrarea în bloc, pe video. Le-am dat sms că îi reclam la Poliție pentru furt. S-au întors, au adus tot înapoi. Dar, apucasem să cumpăr alte lenjerii pentru că îmi veniseră alți turiști, tare m-am necăjit în acea zi”, povestea Mihai Trăistariu, anul trecut, la Pro TV.

Citește și Ce șanse are Theodor Andrei, solistul de doar 19 ani, la Eurovision. Horia Moculescu și Mihai Trăistariu sunt categorici: „Băiatul ăsta e un pic cam necopt, dar e înțepat”. EXCLUSIV!

Urmăriți Impact.ro și pe
Simona Ecovoiu
Este reporter special în departamentul Exclusiv al Impact.ro. Absolventă a Liceului de Filologie-Istorie și a Facultății de Sociologie, a debutat în presa scrisă la Evenimentul Zilei, apoi a...