Micul geniu: la 12 ani a terminat deja facultatea. Care este sfatul lui pentru toți copiii din lume

Ana Anitoiu 08.06.2021, 22:28
Micul geniu: la 12 ani a terminat deja facultatea. Care este sfatul lui pentru toți copiii din lume

Un puști în vârstă de 12 ani din Statele Unite ale Americii a absolvit deja facultatea. De fapt, băiatul a terminat liceul și cursurile universitare în aceeași săptămână. Pandemia de coronavirus i-a lăsat prea mult timp liber, astfel că s-a hotărât să învețe și mai mult. Micul geniu, care este și om de afaceri, a spus ce sfat are pentru toți copiii din lume.

Cum a ajuns băiatul în vârstă de 12 ani să termine liceul și facultatea în aceeași săptămână

La vârsta de 12 ani, cei mai mulți copii sunt în școala generală. Însă, un băiat din statul american Carolina de Nord, Mike Wimmer, n-a avut timp de pierdut. A sărit multe clase, până când a ajuns la finalul cursurilor liceale. Dar n-a fost suficient. Pentru că pandemia de coronavirus i-a anulat naveta către școală, puștiul a hotărât că a rămas cu prea multe ore libere, motiv pentru care s-a apucat de cursuri universitare.

”Nu a trebuit să fac naveta la școală, așa că, de fapt, mi-a dat mult mai mult timp pentru a putea lua cursuri suplimentare. A fost bine fiindcă stăteam altfel fără să facem nimic, nu-i așa? Deci, la fel de bine a fost să urmăm câteva clase suplimentare”, a spus Mike Wimmer.

Micul geniu: la 12 ani a terminat deja facultatea
Mike Wimmer

Când a descoperit mama puștiului că a dat naștere unui geniu

Mike Wimmer a încheiat cursurile de liceu încă din luna decembrie, după care s-a concentrat pe cursurile de facultate. De altfel, după cum a spus-o chiar el, întotdeauna a fost un copil capabil. Mama lui a descoperit că a dat naștere unui geniu de timpuriu.

”Am fost într-o mică tabără de vară când eram foarte mic, iar mama mea a venit să mă ia în prima zi și i s-a spus: «Știți că își poate scrie numele complet și poate face înmulțiri?». Și ea a spus atunci: «Uh, da, nu este normal?»”, a povestit băiatul.

Ce a fost cel mai greu pentru micul geniu

Totuși, reușita lui fabuloasă n-a venit fără obstacole. Micul geniu a spus că pe măsură ce a trecut timpul, iar el a dorit să învețe nefiresc de mult, a întâmpinat unele probleme. Mai exact, unor adulți le-a fost greu să îl ia în serios și să îi ofere acces la cursurile de care era interesat.

”Există o mulțime de oameni care, în momentul în care îmi văd vârsta, spun: «Oh, ei bine, nu poți face acest curs» sau «Este prea riguros pentru tine», genul acesta de lucruri se mai întâmplă. Așa că într-adevăr, doar câștigarea credibilității și găsirea unor educatori care doreau să-mi promoveze abilitățile a fost cea mai grea parte”, a spus Mike Wimmer.

Micul geniu, sfat pentru toți copiii din lume

Micul geniu din Statele Unite ale Americii, pasionat de robotică, s-a lansat și în afaceri. Și-a început primul proiect, Next Era Innovations, pe vremea când avea doar șapte ani. În ciuda reușitelor sale impresionante, Mike Wimmer susține că are timp să se poarte conform vârstei lui și le-a dat un sfat tuturor copiilor din lume.

”În camera mea există mașini Hot Wheels de-a lungul peretelui, șine pe podea și piese Lego peste tot. Îmi petrec timpul din viața mea făcând totul, indiferent dacă este vorba despre școală și afacerile mele, și totuși sunt și eu un copil.”, a spus el, încurajându-i pe copii să își urmeze visurile, chiar dacă întâmpină obstacole. ”Când o ușă se închide, există întotdeauna o altă ușă, chiar și o fereastră prin care poți să treci”, a adăugat micul geniu.

Urmăriți Impact.ro și pe