Microbuz cu 12 persoane, printre care şi un copil de 5 ani, s-a răsturnat în Sibiu. Medicii acordă primul ajutor; 5 victime au fost transportate la spital

Cătălina Burghelea 12.04.2022, 10:11
Microbuz cu 12 persoane, printre care şi un copil de 5 ani, s-a răsturnat în Sibiu. Medicii acordă primul ajutor; 5 victime au fost transportate la spital

Un microbuz pentru transport călători s-a răsturnat, marți dimineață, 12 aprilie, pe DN 14, între Mediaș și Brateiu, județul Sibiu. Din primele informații, în vehicul se aflau 12 persoane (11 adulți și un copil de 5 ani). Echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD. La fața locului sunt și două echipaje SAJ. Potrivit Inspectoratului Judeţean de Poliţie Sibiu, traficul în zonă este îngreunat.

Microbuz cu 12 pasageri s-a răsturnat în afara părții carosabile, în județul Sibiu

12 persoane, printre care și un copil, au fost implicate într-un accident rutier, marți dimineață, pe DN 14, în județul Sibiu. Se pare că șoferul unui microbuz a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și s-a răsturnat cu vehiculul în șanț.

Cinci călători au ajuns la spital

Medicii de pe SMURD și SAJ au acordat îngrijiri tuturor persoanelor implicate în accident. Cinci persoane, dintre care un copil de 5 ani și părinții acestuia, au refuzat transportul la spital. Un bărbat de 62 de ani, cu traumatism cranio-cerebral și hematom, și o femeie de 52 de ani, cu traumatism la umăr și dureri lombare, au fost duși la CPU Mediaș. Alți trei pasageri au fost transportați la spital cu echipajele SAJ.

„Forţele intervin în aceste momente pentru evaluarea şi acordarea de asistenţă medicală tuturor persoanelor implicate. Intervenţia se află în dinamică”, a transmis Alina Voina, purtătoarea de cuvânt a ISU Sibiu.

Poliţia Judeţeană Sibiu a anunțat că microbuzul implicat în accidentul de pe DN 14, în Sibiu, nu este şcolar, ci unul destinat transportului de persoane, „cu o capacitate 16+1, în care se aflau 12 persoane şi care efectua o cursă Dumbrăveni – Mediaş”.

Accident similar pe DN 1

Din păcate, este al doilea accident de acest gen petrecut recent în judeţul Sibiu. Duminică, 10 aprilie, un alt microbuz cu nouă călători s-a răsturnat pe DN 1, în zona Hula Bradului. Cinci pasageri au fost duși la UPU Sibiu cu SMURD-ul și SAJ-ul. Celelalte patru persoane au primit îngrijiri medicale la fața locului, dar au refuzat transportul la spital. Conducătorul auto era un tânăr de 25 de ani, din Mureș.

„Din informaţiile primite de la faţa locului, sunt implicate nouă persoane, toate autoevacuate din microbuz, conştiente”, se preciza în informarea ISU Sibiu.

Șoferul microbuzului destinat transportului de persoane, care conducea pe DN 1, direcţia Sibiu – Braşov, la km 292+500 m, ar fi pierdut controlul direcţiei de deplasare, răsturnându-se pe carosabil, pe sensul opus de mers, a afirmat IPJ.

Clipe de coșmar în județul Cluj

Un eveniment rutier parcă tras la indigo a avut loc pe DN1, în afara localității Morlaca, din județul Cluj. În accident au fost implicate o mașină și un microbuz cu pasageri. Cinci oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind vorba despre cei doi șoferi și trei pasageri.

„Pompierii din cadrul Detașamentului Huedin au intervenit în urma unui accident rutier petrecut între localitățile Huedin și Poieni. Pompierii au intervenit cu două autospeciale cu modul de descarcerare, un echipaj SMURD, iar intervenția a fost realizată în colaborare cu un echipaj SAJ.

La fața locului pompierii au găsit un microbuz și un autoturism avariate, iar în cel din urmă se afla un bărbat încarcerat. S-a intervenit pentru decopertarea plafonului autoturismului și extragerea bărbatului, în vârstă de cca 40 de ani, din autoturismul contorsionat, fără a-i agrava leziunile suferite. Acesta a fost preluat de echipajul SAJ și a fost transportat la spital pentru îngrijiri de specialitate. Bărbatul prezenta, la prima evaluare, politraumatisme, dar era în stare de conștiență și era cooperant.

Alte patru persoane au fost transportate la spital de către echipajele SMURD și SAJ, pentru investigații și îngrijiri de specialitate. La prima evaluare acestea prezentau afecțiuni ușoare”, au explicat reprezentanții ISU Cluj.

Viața victimelor transportate la spital nu se află în pericol. Oamenii legii au deschis dosar penal.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...