Metode prin care escrocii vor să te facă de bani. Cea mai cunoscută este ”maşina din Germania”. Cum să te ferești de ea

Mihai Roșoiu 21.11.2020, 12:47
Metode prin care escrocii vor să te facă de bani. Cea mai cunoscută este ”maşina din Germania”. Cum să te ferești de ea

Nu mai sunt la fel de dese ca-n trecut, însă loviturile escrocilor români continuă să apară și să surprindă pe toată lumea. Metodele au evoluat și persoanele care vor să te facă de bani s-au „școlit”. Acum nu mai apelează la lucruri banale, primitive, ci încearcă să înșele la cel mai înalt nivel. Cea mai cunoscută este „mașina din Germania”. Are trecere mare printre infractori și un efect teribil asupra victimelor.

Metode prin care escrocii vor să te facă de bani. Cea mai cunoscută este ”maşina din Germania”

„Mașina din Germania” este o metodă care continuă să facă victime printre români. Felul de operare al impostorilor este pe cât de simplu, pe atât de eficient. Totul pleacă de la câteva anunțuri bine plasate pe site-urile de profil. Fie că vorbim despre Olx sau pe altele de acest gen, textul era conceput în așa fel încât oamenii nevinovați să pice în plasa înșelăciunii.

Metode prin care escrocii vor sa te faca de bani. Cea mai cunoscuta este ”masina din Germania”
Metode prin care escrocii vor sa te faca de bani. Cea mai cunoscuta este ”masina din Germania”

Un anunț al unei firme serioase le oferea șansa cumpărătorilor de mașini din Germania să li se aducă autoturismele la domiciliu fără ca noul proprietar să facă deplasarea. Mai precis, impostorii spuneau că sunt deținătorii unei firme de transport. Cumpărătorii de mașini din Germania, care nu puteau să meargă personal pentru a-și ridica automobilul, apelau la această „firmă”. După o discuție sumară, victimele erau familiarizate cu regulile. Prima și cea mai importantă era aceea a banilor. Suma percepută trebuia transferată în contul impostorilor. Aceștia promiteau că în câteva zile vor aduce mașina la locuința cumpărătorului. Evident, acest lucru nu se întâmpla.

Clienții constatau că mașinile nu le soseau. După un timp, când constatau că „firma” nici măcar nu exista, oamenii înșelați au apelat la oamenii legii.

Cum să te ferești de metoda „Mașina din Germania”

Poliția a investigat cazul și a ajuns la doi indivizi din Sinaia. Culmea, aceștia nu au pățit mare lucru. „Mașina din Germania” este o metodă care pare să-i pună la adăpost pe autori. Culmea, zecile de mii de euro ajunse în conturile lor nu au fost restituite în totalitate. Asta pentru că nu toți cei care și-au pierdut banii cu „țeapa” amintită nu au făcut plângere la organele legii, iar banii au rămas la „țepari”.

Procurorii au denumit facerea ”Maşina din Germania” și le cer oamenilor să fie foarte atenție la cei care promit astfel de lucruri, pentru că înșelăciunea pare că se derulează la nivel național.

Metode prin care escrocii vor să te facă de bani mai există. Cea mai cunoscută este „Mașina din Germania” pare să-și fi consumat momentele de glorie după deschiderea dosarului.

 

Urmăriți Impact.ro și pe