ARGEȘ: A păgubit nouă firme cu aproape 100.000 de lei! Cum proceda bărbatul?

Daniela Alexandru / 21.11.2020, 10:51
ARGEȘ: A păgubit nouă firme cu aproape 100.000 de lei! Cum proceda bărbatul?

A păgubit nouă firme cu aproape 100.000 de lei. Ingeniozitatea românilor în perioade de criză, și nu numai, nu are limite. Un argeșean, fost administrator al unei societăți comerciale s-a îmbogățit rapid după ce s-a folosit de mai multe documente ale firmei pe care a condus-o și a păgubit, cu aproape 100,000, de lei mai multe firme de bună credință.

Bărbatul riscă să ajungă în instanță, după ce prejudiciul a ajuns la aproximativ 100.000 de lei.

Deși bărbatul nu mai era administratorul firmei a păstrat o serie de documente, modul de autentificare şi accesul la conturile online. Cu ajutorul acestora a făcut bani din înșelătorii. Tânărul căuta pe bursa de profil diverse comenzi de transport marfă la preţuri mici pe care le contracta, recomandându-se drept reprezentant al firmei pe care o administrase, după care posta comenzile pe site-uri, la tarife superioare.

După ce se lăsau tentate de oferte, firmele onorau contractul, efectuau transportul, dar nu puteau încasa contravaloarea serviciului, deși escrocul încasa banii de la firmele care plasau comenzile inițiale. În decurs de un an bărbatul a păgubit 9 firme.

Până să ajungă pe mâna poliției, omul a înșelat mai multe firme de bună credință, prejudiciul ridicându-se la 100.000 de lei. Polițiștii au terminat cercetările în dosarul penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune în formă continuată. “Din cercetări s-a stabilit că un bărbat de 33 de ani, din Topoloveni, folosindu-se de datele unei societăţi comerciale în care nu mai avea calitate, ar fi preluat comenzi de transport rutier de marfă sub preţul pieţei, după care le relansa pe un site de profil, la un preţ mai mare decât preţul pieţei şi decât preţul pe care îl primea. Solicitarea era preluată de alte societăţi, care efectuau transportul şi ulterior nu mai primeau plata“, precizează Florin Popa, purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş.

Riscă să stea în închisoare cinci ani!

Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni cu propunere de trimitere în judecată.  Potrivit articolului 244 din Codul penal, pedeapsa pentru astfel de fapte poate ajunge până la cinci ani de puşcărie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI