Mesaje și urări de Sfântul Nicolae 2023. Felicitări și SMS-uri frumoase pentru cei dragi

Emanuela Pană 05.12.2023, 14:00
Mesaje și urări de Sfântul Nicolae 2023. Felicitări și SMS-uri frumoase pentru cei dragi

În fiecare an, pe data de 6 decembrie, Biserica Ortodoxă îl cinstește pe Sfântul Nicolae, ”Ocrotitorul Copiilor”. În această zi, circa 800.000 de români își serbează onomatica. Dacă ai rude, prieteni sau cunoștințe care își sărbătoresc ziua de nume pe 6 decembrie, în acest material vei găsi câteva idei pentru cele mai frumoase mesaje și urări de Sfântul Nicolae 2023. 

Cine își serbează onomastica pe 6 decemrbie 2023? 

Sfântul Nicolae este celebrat anual pe data de 6 octombrie în calendarul creștin ortododox. În această zi deosebită, aproximativ 800.000 de persoane își sărbătoresc onomastica. Cei mai mulți dintre ei poartă numele de Nicolae sau Nicolata, însă există și alte nume derivate care se celebrează în această zi.  

Pe 6 decembrie 2023, trebuie să le transmiți un călduros ”La mulți ani!” persoanelor cu numele de: Nicolae; Niculai sau Neculai; Nicuşor; Niculae; Nicu; Nicolaie; Niculaie; Nicola; Nicoleta; Niculina sau Nicolina; Niculiţa sau Neculiţa; Nicole sau Nikole; Nicola sau Nikola; Neculina sau Necolina. 

Nicolae este un nume răspândit printre sute de mii de români și este de asemenea popular în multe țări europene, unde apare sub forme precum: Nikolaus, Nikolas, Nicolà, Niccolò, Niels, Níoclas, Néckel, Mykola, Mykolaj, Miklós, Mikuláš, Klaus.

Mesaje și urări de Sfântul Nicolae 2023 pentru familie 

Cele mai sincere și apreciate mesaje sunt cele simple, trimise din inimă. Totuși, dacă dorești să impresionezi pe cineva special, fie soția, părinții sau chiar șeful, poți alege unul dintre mesajele de mai jos. Nu pierde ocazia de a ura ”La mulți ani!” persoanelor dragi ție care își sărbătoresc onomastica pe 6 decembrie.  

Mesaje si urari de Sfantul Nicolae 2023
Mesaje de la multi ani de Sfantul Nicolae
  • Dragă mamă, îți doresc ca de ziua ta de nume, dorinţele să devină realitate, speranţele să devină împliniri şi orice cădere un pas înainte.  
  • Crede în ceea ce te poate face fericit! E doar o tradiție care a trezit sentimente de bucurie în sufletul tau încă de la primul Moș Nicolae. Gândește-te că este același care are grija să vină la tine de fiecare dată. La mulți ani! 
  • Dragă tată, fie ca din aceasta zi sfântă, în drumul lin al vieții tale sa răsară mereu câte-o rază de soare care să-ți aducă fericire și bucurie. La mulți ani de Sfântul Nicolae! 
  • Când orologiul nopții va limita hotarul Si cu bătăi scurte va mai trece un an In cinstea tinereții vom ridica paharul, Urând-ti: sănătate si un sincer ”La mulți ani!”.  
  • Dragă, mamă, fie ca Sfântul Nicolae să decoreze fiecare rază de soare care ajunge la tine, cu succes, fericire și prosperitate. La mulți ani! 
  • La mulți ani de Sfântul Nicolae! Să ai parte de o zi minunată, cu soare în suflet și cu foarte multe zâmbete! 
  • De Sfântul Nicolae, zi de mare sărbătoare, primește din partea mea cele mai sincere urâri de bine, sănătate, mult noroc si împlinirea tuturor dorințelor. Dumnezeu sa te călăuzească în tot ceea ce faci. La mulți ani! 

Citește și: Cine a fost Sfântul Nicolae? De ce se spune că este ocrotitorul copiilor de pretutindeni?

Mesaje și urări de Sfântul Nicolae 2023 pentru prieteni 

  • Prieten drag, este o zi foarte importantă pentru tine și îți doresc să ai parte de noroc, sănătate și multă fericire. La mulți ani cu bucurie! 
  • De Sfântul Nicolae, fie ca cei dragi să te înconjoare cu căldura sufletelor lor într-o seara magică, iar fericirea să te ia în brațele ei în acest moment special! 
  • Știi că îmi ești unul dintre cei mai buni prieteni, iar astăzi, pentru că este ziua ta de nume, îți doresc să ai parte de tot ce e mai bun și mai frumos, iar tot ceea ce îți dorești să devină realitate. La mulți ani! 
  • Îți doresc ca ziua numelui să iți aducă multe motive de a sărbători. La mulți ani! 
  • De ziua numelui tău cele mai frumoase dorințe să devină realitate. La mulți ani! 
  • Ne leagă o frumoasă relație de prietenie, iar această zi nu putea să treacă fără ca eu să îți fac o urare. Îți doresc din suflet să ai parte de fericire, sănătate și să ai spor în toate. La mulți ani de Sfântul Nicolae! 
  • O zi specială pentru un prieten deosebit. La mulți ani de ziua numelui tău! 

Vezi și: Ce rugăciune să rostești de Sfântul Nicolae. Te ferește de boli și de necazuri

Mesaje și urări de Sfântul Nicolae pentru persoana iubită 

  • Iubita mea, azi la meteo s-a anunţat cod galben de pupici şi de urări şi cred că responsabilă pentru asta eşti tu. La mulţi ani! 
  • Te iubesc și îmi doresc să ai parte de tot ce e mai bun și mai frumos pe pământ. La mulți ani cu bucurie! 
  • Ești cea mai importantă persoană din viața mea și îți doresc să ai mereu motive să zâmbești, iar în viață să ai parte doar de momente fericite. La mulți ani! 
  • De Sfântul Nicolae îți doresc să ai parte de tot binele din lume, de sănătate și fericire. Te iubesc și voi fi mereu lângă tine! 
  • Felicitări dragul meu cu ocazia aceastei zile. Îți urez să fii mereu sănătos, fericit și bucuros. La mulți ani în cântec de clopoței de bucurie! 
  • Iubirea ce ți-o port nu poate fi exprimată în cuvinte, iar astăzi, de Sfântul Nicolae, îți doresc să ai parte doar de momente frumoase și de multă fericire. La mulți ani! 
  • Există prea puține cuvinte pentru a putea exprima cât de mult te iubesc. La mulți ani! Fie ca această zi să fie una cu adevărat specială pentru tine, să te bucuri de fiecare moment și să ai doar motive să zâmbești! 
Urmăriți Impact.ro și pe
Emanuela Pană
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, Emanuela Pană s-a alăturat echipei Impact în anul 2020, din dorința de a fi...