Mesaje și urări de Sfânta Maria Mică 2023. Felicitări și SMS-uri pentru cei care își serbează onomastica

Emanuela Pană 07.09.2023, 11:45
Mesaje și urări de Sfânta Maria Mică 2023. Felicitări și SMS-uri pentru cei care își serbează onomastica

De Nașterea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mică, prăznuită în fiecare an pe 8 septembrie, peste 2,2 de români își aniversează ziua numelui, dintre care peste 1,8 milioane de femei și 400.000 de bărbați. Mai jos poți găsi o serie de mesaje și urări de Sfânta Maria Mică 2023, pe care le poți trimite celor dragi prin SMS sau pe rețelele sociale.  

Cui îi urăm la mulți ani de Sfânta Maria Mică?  

Pe data de 8 septembrie, creștinii ortodocși sărbătoresc Nașterea Maicii Domnului, cunoscută popular ca Sfânta Maria Mică. Sfânta Fecioară este chipul bunătății și al harului lui Dumnezeu, fiica drepților Părinți Ioachim și Ana.  

Sfânta Maria Mică este prima sărbătoare din Noul An Bisericesc, care începe la 1 septembrie, dar și cea mai importantă sărbătoare a toamnei. În calendarul creștin-ortodox, sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului este marcată cu cruce roșie.  

Cu această ocazie, doamnele şi domnişoarele care poartă nume precum Maria, Mariana şi Marinela, și domnii care poartă nume precum Marian sau Marin își sărbătoresc ziua de nume. Ziua de 8 septembrie este prilej de sărbătoare și pentru cei ce poartă numele de: Mioara, Mia, Maricica, Mariţa, Marina, Mari, Mărioara, Meri, Măriuţa, Mara, Marioara, Marusia, Ana-Maria, Mimi sau Marinel. 

Citește și: Sfânta Maria Mică: ce nu este bine să faci? Tradiții și obiceiuri

Mesaje și urări de Sfânta Maria Mică 2023 pentru familie și prieteni 

Vineri, 8 septembrie 2023, este o zi de sărbătoare pentru circa 2,2 milioane de români care își serbează ziua numelui de Sfânta Maria. Pentru toți aceștia, găsești în continuare o listă cu cele mai deosebite, inspirate și amuzante mesaje, SMS-uri și urări de Sfânta Maria Mică 2023 pe care le poți trimite.  

  • La mulți ani și mult noroc în această zi specială! Îți dorim să ți se îndeplinească toate dorințele. Sănătate și numai bucurii cu ocazia zilei tale de nume! 
  • Să ai o zi frumoasă şi să te bucuri de numele pe care îl porți. Să fii fericită, iubită şi bucuroasă. La mulți ani de Sfânta Maria! 
  • Să ai parte numai de împliniri, iar viaţa să îţi fie o eternă sărbătoare! La mulţi ani! 
  • E ziua ta, Maria/Marian, un nume frumos si simplu, la fel de pur ca tine și la fel de gingaș. La mulți, ani! 
  • O sărbătorim pe Fecioara Maria şi te sărbătorim pe tine. Să rămâi mereu blândă, bună şi drăguţă cu toţi cei din jurul tău. 
  • Fie ca din această zi sfântă, în drumul lin al vieţii tale să răsară mereu câte o rază de soare care să-ţi aducă fericire şi bucurie. La mulţi ani de Sfânta Maria! 
  • De Sfânta Maria, toate gândurile mele bune şi întreaga mea inimă sunt toate pentru tine. 
  • Cu ocazia sărbătoririi numelui, primiţi un călduros ”La mulţi ani”, multă sănătate, multe realizări şi tot ce vă doriţi lângă cei dragi! 
  • Păstrează-ţi sufletul tânăr şi bucură-te neîncetat, pentru mine rămâi un prieten de nădejde şi un om de valoare! Fie ca lumina Sfintei Marii să ne lumineze vieţile şi mintea mereu! La mulţi ani! 
  • Întocmai ca Fecioara Maria, al cărei nume îl porti, învaţă să ierţi, să fii mai bun, mai înţelept, să mă ierţi când greşesc şi să mă înveţi să fiu, la rândul meu, un om mai bun. La mulţi ani! 
  • Ca o lumina caldă ai apărut în calea mea, ai intrat în viaţa mea şi mi-ai arătat cum să fiu un om mai bun, mai blând şi mai înţelegător, întocmai că Fecioara Maria, al cărei nume îl porţi. Mulţumesc că mă călăuzeşti şi că ai grijă de mine! 
  • Cel mai frumos la mulți ani îl transmit celui mai frumos nume, Maria! 
  • De Sfânta Maria, îţi urăm ca numele ce-l porţi să-ţi fie ocrotitor şi călăuzitor în viaţă! 
  • De Sfânta Maria, zi sfântă, sa se răsfrângă asupra ta toată bunătatea și dragostea izvorâte dintr-o inimă mare. La mulți ani! 
  • Fie ca toate întâmplările frumoase şi spiritul acestei zile să te însoțească pretutindeni. Îți doresc o zi de Sfânta Maria cât mai frumoasă! 

Vezi și: Sfântă Maria Mică sau Nașterea Maicii Domnului. Pe ce dată pică în calendar și ce e bine să știi despre această zi sfântă?

Alte mesaje și urări de Sfânta Maria Mică 2023. Trimite-le prin SMS, pe WhatsApp sau Facebook  

Pentru că există două sărbători religioase cu același nume, pe 15 august și pe 8 septembrie, mulți români nu prea știu când se zice ”La mulți ani!” de Sfânta Maria. Având în vedere că la 15 august creștinătatea prăznuiește Adormirea Maicii Domnului, se crede că este mare păcat să transmiți urări celor care poartă numele Sfintei Fecioare.   

Mesaje si urari de Sfanta Maria Mica 2023
Mesaje si urari de Sfanta Maria Mica 2023. Texte si ganduri deosebite

Prin urmare, urăm ”La mulți ani!” celor care poartă numele de Maria, Mariana, Marin sau alte derivate pe 8 septembrie, când Biserica celebrează Nașterea Maicii Domnului. Alege mesajele potrivite din lista noastră și trimite-le celor care își celebrează onomastica de Sfânta Maria Mică 2023.  

  • Suntem mai mult decât cele mai bune prietene, suntem suflete gemene, iar ziua ta o simt ca și cum ar fi a mea! La mulți ani! 
  • La mulți ani, Maria! Îngerii să-ți călăuzească pașii! 
  • De ziua numelui tău, m-am gândit să-ți fac cel mai frumos cadou din lume. Dar apoi mi-am dat seama că nu este posibil, pentru că tu ești cel mai frumos cadou din lume. La mulţi ani! 
  • La mulți ani și mult noroc în această zi specială. Îți dorim să ţi se îndeplinească toate dorințele. Sănătate şi numai bucurii cu ocazia zilei tale de nume. 
  • Am vrut doar să fiu primul care-ți urează la mulți ani de ziua numelui tău, ca să mă simt superior în faţa celorlalţi urători. Așa că, la mulți ani! 
  • Un ocean de sănătate, un munte de noroc, un camion cu bani şi un sincer: La mulţi ani! 
  • Maria/Marian! Da, tu! Eşti dat/dată în urmărire de către gaşca de prieteni, căci azi e ziua ta şi toţi vor să te ureze şi să te îmbrăţişeze! Mă alătur şi eu lor, sperând că te vom găsi, dar până una-alta, îţi zic acum: La mulţi ani! 
  • Pregăteşte băutura, că venim să te urăm, este ziua ta de nume, şi la greu nu te lăsăm. La mulţi ani cu sănătate, bucurie şi de toate! 
  • La mulţi ani, plini de fericire şi de împliniri! Să te pupe norocul şi să ai numai zâmbete şi soare în calea ta! 
  • Îţi urez să ai o zi a numelui la fel de colorată precum aripile unui fluture, la fel de fericită precum cântecul privighetoarei şi la fel de frumoasă precum o gradină plină cu flori. La mulți ani de Sfanta Maria! 
  • Mă înțelegi așa cum nu o mai face nimeni și îți mulțumesc pentru că mă asculți de fiecare dată. Sunt norocos/norocoasă că ești prietenul/prietena mea cea mai bună! La mulți ani! 
  • Dumnezeu mi-a dat familia, Sfânta Fecioara Maria, al cărei nume îl porți, mi te-a dăruit pe tine, pentru a mă bucura de o astfel de prietenie. Mă bucur că ai apărut în viata mea, că am şi voi avea bucuria de a trăi şi simți o prietenie adevărată! Să îţi fie viaţa binecuvântare şi bucurie întocmai ca numele sfânt pe care îl porți! 
  • Precum Maria, Maica Domnului, a învins tristeţea şi lacrimile, tot aşa îţi doresc să răzbaţi şi tu din furtuna greutăţilor. La mulți ani! 
  • La mulți ani, dragă Maria! Fie ca Sfânta Maria să-ți lumineze viața și să-ți aducă bucurie neîncetată! 
  • Este doar încă o zi, dar este cea mai frumoasă din tot anul, căci este ziua ta! La multi ani, iubitule/iubito!
Urmăriți Impact.ro și pe
Emanuela Pană
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, Emanuela Pană s-a alăturat echipei Impact în anul 2020, din dorința de a fi...