Măsurile urgente pe care vrea să le ia Klaus Iohannis în 2020. Obiectivul președintelui pentru noul an. Tocmai a făcut anunțul

Diana Radu 02.12.2019, 16:28
Măsurile urgente pe care vrea să le ia Klaus Iohannis în 2020. Obiectivul președintelui pentru noul an. Tocmai a făcut anunțul

Președintele Klaus Iohannis a participat azi, 2 decembrie, la o ședință organizată de PNL la Palatul Parlamentului, în cadrul căreia le-a mulțumit liberalilor pentru implicarea lor în campanie, dar a vorbit și despre măsurile pe care vrea să le ia urgent în 2020. Printre acestea se umără: abrogarea recursului compensatoriu, modificarea legilor justiției sau alegerea primarilor în două tururi.

Klaus Iohannis a anunțat care este principalul obiectiv pe care vrea să-l bifeze ca președinte în noul an: ”În 2020 să le oferim românilor o țară fără PSD”

Președintele României a spus că în timpul campaniei electorale pentru obținerea celui de al doile mandat la Cotroceni, acesta a stat foarte mult de vorbă cu românii care i-au spus că vor o țară fără PSD. Drept urmare, președintele și-a luat angajamentul de a le respecta dorința.

„În această campanie am fost în aproximativ 30 de județe, m-am întâlnit cu foarte mulți români. La întâlnirile electorale au participat însumat peste 100 de mii oameni, pe lângă asta m-am întâlnit direct cu zeci de mii de români. Conculuzia finală a fost: „domnul Președinte, vă rugăm să ne scăpați de PSD”. Poate sună puțin dur, dar asta a fost concluzia. În consecință să nu așteptați de la mine o schimbare de atitudine. Sigur, președintele trebuie să fie deasupra partidelor, dar asta nu înseamnă că președintele trebuie să fie în afara politicii, asta nu aș accepta-o”, a declarat Klaus Iohannis.

Obiectivul președintelui pentru noul an. Sursă foto: Antena 3
Obiectivul președintelui pentru noul an. Sursă foto: Antena 3

De asemenea, Klaus Iohannis i-a mai asigurat pe cetățeni că PNL va lua măsuri pentru modificarea Legilor Justiției și pentru abrogarea legii recursului compensatoriu.

„PSD a încasat-o de 3 ori în acest an, dar este bine să vă spun că PSD nu a fost înlăturat de la putere decât parțial. PSD are un număr imens de parlamentari, un număr foarte mare de primari și ca atare ne bucurăm de victorie dar autosuficeința ar fi cea mai mare greșeală.

De la noul guvern mă aștept la o implicare totală în așa fel încât la finalul anului 2020 să putem oferi românilor o Românie fără PSD, o Românie fără PSD în conducerea statului, ca să fiu bine înțeles. În conducerea instituților statului nu mai este locul PSD-ului. Am spus-o de multe ori în campanie și o repet ca să reținem împreună: PSD a inhibat dezvoltarea României în ultimii 30 de ani. Și românii au dovedit în acest an că își doresc conducerea României fără PSD. Acesta e un obiectiv care trebuie urmărit în continuare”, a mai spus Klaus Iohannis.

Urmăriți Impact.ro și pe