Ce va face Viorica Dăncilă, după ce și-a dat demisia din PSD. Fostul premier a dezvăluit ce o așteaptă

Raluca Juncu 27.11.2019, 17:12
Ce va face Viorica Dăncilă, după ce și-a dat demisia din PSD. Fostul premier a dezvăluit ce o așteaptă

Viorica Dăncilă a ajuns să fie cel mai controversat om politic al momentului. Treptat, ea fost eliminată, pe rând din structurile de conducere, mai întâi din Guvernul României, prin moțiune de cenzură, apoi a fost eliminată din cursa pentru Cotroceni, unde a pierdut în fața contracandidatului său, Klaus Iohannis cu un scor foarte mic. Acum, lovitura cea mare a fost dată de demisia sa din partid, la presiunile celorlalți membri ai formațiunii social-democrate.

Viorica Dăncilă: „Cred că a fost un gest firesc, necesar”

În postarea sa de pe rețeaua socială, fostul lider al PSD le mulțumește românilor care au votat-o la alegerile prezidențiale, dar și tuturor oamenilor care au crezut în ea.

„Mulțumesc tuturor celor care mi-au fost alături în această campanie, mulțumesc fiecărui român care a avut încredere în mine. Sunt milioane de voturi care mă responsabilizează și îmi dau energia pentru a continua să fac parte, în mod activ, din viața politică din România. Rămân, ca și până acum, alături de femeile social-democrate, alături de fiecare femeie din România care are nevoie de sprijin pentru a-și face auzită vocea, nevoie de a trăi într-o societate marcată de politici coerente care au la bază principiul egalității de șanse.

Am demisionat de la conducerea Partidului Social Democrat și cred că a fost un gest firesc, necesar, pentru a permite noii conduceri asumarea parcursului viitor al partidului și scorul de la alegerile care urmează.

Așa cum am spus întotdeauna, avem nevoie să ne asumăm trecutul, să știm să ne adaptăm vremurilor și să muncim pentru viitor. Din luna mai a acestui an, sub conducerea mea, Partidul Social Democrat a crescut. Nu deodată, nu complet, dar a mers înainte. Am speranța ca noua conducere să continue acest trend, ascultând în permanență pulsul societății și întorcându-se de fiecare dată la români” a transmis pe Facebook Viorica Dăncilă.

Cea mai recentă declarație a Vioricăi Dăncilă, de pe Facebook.
Cea mai recentă declarație a Vioricăi Dăncilă, de pe Facebook.

Viorica Dăncilă a demisionat aseară din funcția de președinte al PSD, locul său fiind ocupat acum, într-un mandat interimar, de Marcel Ciolacu. Președintele Camerei Deputaților preia atribuțiile de șef al partidului până la Congresul PSD, care se preconizează a fi în luna februarie a anului viitor. Fosta candidată a PSD la alegerile prezidențiale va rămâne liderul Organizației pentru femei a PSD.

Urmăriți Impact.ro și pe