Măsuri de siguranţă pe plaja Neversea 2022. Ce restricții de trafic vor fi în Constanța în weekend

Ana Anitoiu 07.07.2022, 23:39
Măsuri de siguranţă pe plaja Neversea 2022. Ce restricții de trafic vor fi în Constanța în weekend

Măsuri de siguranță pe plaja Neversea 2022 și restricții de trafic în Constanța în weekendul 8-10 iulie. Autoritățile au anunțat în ce condiții se va desfășura cea de-a patra ediție a festivalului de muzică. Oficialii au dat informații despre ce restricţii de trafic sunt în Constanţa, în contextul evenimentului ce a început joi, 7 iulie, și va dura până duminică, 10 iulie

Ce artiști sunt în programul Neversea 2022

Pentru festivalul de muzică Neversea 2022 au fost pregătite cinci scene, mai multe music spots și diverse activități pe o suprafață de 100.000 de metri pătrați. Scena principală are peste 450 de metri pătrați de ecran LED, 23 de metri înălțime, 85 de metri lățime și 28 de metri adâncime.

Printre artiștii și trupele care vor concerta la acest eveniment se numără: Black Eyed Peas, Alan Walker, Alesso, Danny Avila, Dimitri Vegas & Like Mike, Don Diablo, KSHMR, NERVO, Nicky Romero, Parov Stelar, Steve Aoki, Timmy Trumpet și Tyga. Pe listă se află și: Delia, Carla’s Dreams, Smiley, Grasu XXL și Killa Fonic.

Neversea 2022. Restricții de trafic în Constanța

Marele eveniment vine la pachet cu restricții de trafic în Constanța. Ca să treacă de filtrele instituite de autorități, riveranii trebuie să prezinte un act de identitate, un contract de comodat sau unul de închiriere prin care să dovedească faptul că au domiciliul în zona peninsulară. În caz contrar, vor fi rugați să se prezinte la punctul de acreditări marcat pe plaja Neversea pentru a ridica permisul de acces.

Pe durata festivalului, este interzis accesul în interiorul perimetrului de siguranță pentru taxiuri și mijloace de transport particular, precum autoturisme, microbuze și maxi-taxi. Excepție fac autobuzele CT Bus autorizate să efectueze curse speciale.

Masuri de siguranta pe plaja Neversea 2022
Neversea. Foto: Facebook/ Neversea

Poliția Rutieră a instituit restricții de circulație auto în următoarele intersecții: prelungirea strada Traian cu Valea Portului; Poarta 1 – Port (zona „sens giratoriu”); strada Termele Romane cu b-dul. Elisabeta (zona Poarta 1 Port); strada Traian cu bulevardul Tomis.

Lista continuă cu intersecțiile dintre: strada Negru Vodă și strada Ecaterina Varga; strada Negru Vodă și strada Mircea cel Bătrân; strada Mircea cel Bătrân și strada Smârdan; strada Mircea cel Bătrân și strada Decebal; strada Mircea cel Bătrân și strada Eroilor; strada Bucovina și strada Eroilor. În plus, parcarea mașinilor pe bulevardul Elisabeta este interzisă până duminică, 10 iulie.

Măsuri de siguranță pe plaja Neversea 2022

Ca măsuri de sigurnață pe plaja Neversea 2022, în perimetrul festivalului de muzică au fost amplasate două spitale mobile și trei puncte de prim ajutor cu paramedici. În plus, mii de angajați ai Ministerului Administrației și Internelor și ai Poliției Locale veghează pentru siguranța participanților.

„Mii de angajați ai Ministerului Administrației și Internelor (Direcția Generală Management Operațional M.A.I., Jandarmeria Română, Poliția Română, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Agenția Națională Antidrog, Brigada de Combatere a Crimei Organizate, U.P.U. Constanța)

și ai Poliției Locale se vor asigura că sunt respectate măsurile de siguranță în toate cele 4 zile și 4 nopți de festival, la cea de-a patra ediție Neversea. În festival vor fi și 700 de agenți de securitate privați”, se arată într-un comunicat al organizatorilor.

Cum se desfășoară transportul în comun

De asemenea, autoritățile au transmis că liniile cuprinse în programul de transport vor circula după programul normal pe 7 și 8 iulie, în intervalul 5.15 – 23.00, iar pe 9 și 10 iulie acestea vor circula între orele 5.45 și 23.00. Excepție fac liniile 42, 48, 44, 51 și 101, care își vor prelungi traseul până în Portul Turistic Tomis, pe toată perioada festivalului Neversea 2022, adică 7-10 iulie.

Totodată, s-a hotărât suplimentarea mijloacelor de transport cu cinci autobuze de linie, linia SHUTTLE Neversea, ce vor circula toată noaptea pe următorul traseu: Stațiunea Mamaia (Hotel Caraiman), bd. Mamaia, bd. Tomis, str. Traian, Poarta 2 Port, str. Termele Romane, bd. Regina Elisabeta, str. Remus Opreanu, Port Tomis (și retur), str. Remus Opreanu, Port Tomis, bd. Regina Elisabeta, str. Termele Romane, str. Traian, str. Negru Vodă, str. Mircea cel Bătrân, bd. Mamaia, Stațiunea Mamaia (Hotel Caraiman).

Linia SHUTTLE Neversea, deviere a liniei CiTy TOUR, aare prima plecare din CL Caraiman și Portul Tomis la ora 21.00, iar pe ultima din CL Caraiman și Portul Tomis la ora 6.00, la un interval de 16 minute. În Portul Tomis, în stația liniei CiTy TOUR, este amenajat un dispecerat ce vinde bilete cu valabilitate de 24 de ore. Liniile de noapte N2-43, N5-40, N100M și N102 circulă la un interval de 30 de minute, după ce își încep programul la ora 23.30.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...