Șeful Poliției Locale Alba, găsit cu o alcoolemie ”echivalentă cu decesul” după ce a provocat un accident rutier. Detalii din anchetă

Stan Filon 09.01.2021, 12:18
Șeful Poliției Locale Alba, găsit cu o alcoolemie ”echivalentă cu decesul” după ce a provocat un accident rutier. Detalii din anchetă

Şeful Poliţiei Locale Alba Iulia, Daniel Ilcu, a fost la un pas de moarte, după un accident rutier în care a fost implicat recent. Chiar dacă accidentul în sine a fost unul minor, polițistul a intrat în comă alcoolică, imediat cum a ajuns la spital.

Șeful Poliției Locale Alba a fost găsit la volan cu o alcoolemie record

Incidentul auto a avut loc pe data de 17 decembrie, când colegii săi l-au găsit pe Daniel Ilcu leșinat în mașina de serviciu. Căzuse cu autoturismul într-un șanț, dar nu fusese rănit. Cum nu s-a putut preleva alcoolemia, deoarece bărbatul era leșinat, acesta a fost dus de urgență la spital.

Nu mică le-a fost mirarea medicilor, dar și colegilor polițistului local, atunci când au venit rezultatele. Potrivit unor surse citate de Adevărul, omul legii avea o alcoolemie de 5,6 la mie, care în general este ”echivalentă cu decesul”. De atfel, polițistul local a intrat în comă alcoolică imediat cum a ajuns la spital, iar medicii au depus eforturi considerabile pentru a-i salva viața.

Seful Politiei Locale Alba a fost gasit la volan cu o alcoolemie record
Seful Politiei Locale Alba a fost gasit la volan cu o alcoolemie record

Polițiștii din Alba au fost foarte discreți cu cazul colegului intrat în comă alcoolică

După acest incident, Daniel Ilcu a rămas internat în spital, dar la parchet a fost deschis “în rem” un dosar pentru vătămare corporală din culpă. Dosarul se află la Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

Procurorul de caz a solicitat IPJ Alba să transmită toate documentele pentru efectuarea cercetărilor exclusiv de către procurorul desemnat să se ocupe de caz.

Polițiștii din Alba au fost foarte discreți legat de acest caz, nefiind emis niciun comunicat de presă. Au confirmat doar că la sosirea polițiștilor, bărbatul nu a putut fi testat cu etilotestul, fiind într-o situație foarte proastă.

Cazul va fi cercetat exclusiv de procuror

Potrivit sursei citate, ancheta se desfășoară cu dificultate, deoarece nu sunt martori care să-l fi văzut pe șeful Poliției Locale șofând mașina, ci doar oamenii care l-au găsit în șanț.

Daniel Ilcu este şeful Poliţiei Locale Alba Iulia din iunie 2018, iar pe numele său există deja un dosar penal în care este acuzat de abuz în serviciu, instigare la abuz în serviciu si fals în inscrisuri oficiale.

Ilcu nu a venit de nicăieri pe postul de șef al Poliției Locale, ci s-a pensionat din Poliție, unde a lucrat la o structură de securitate. Potriit ultimei declarații de avere, cea din anul 2019, bărbatul a declarat un venit de 80.000 de lei din pensie, plus unul de 68.000 de lei, din salariul de șef al Poliției Locale.

Urmăriți Impact.ro și pe