Mașina cu care chinezii vor să detroneze Tesla. Ce dotări speciale are noul model

Ioana Bucur 12.11.2021, 12:12

În ciuda faptului că a revoluționat industria auto din întreaga lume, compania lui Elon Musk ar putea avea probleme în viitorul apropiat. Aceasta este mașina cu care chinezii vor să detroneze Tesla.

Tesla are concurență din China

Apariția pe piață a primelor modele Tesla a schimbat regulile și standardele din domeniul auto. Cei care și-au dorit o nouă experiență în spatele volanului, cei care nu mai voiau să participe la poluarea mediului și cei care, pur și simplu, au vrut să fie în pas cu moda, s-au înghesuit să devină proprietarii noii generații de autoturisme electrice. Iar mașinile viitorului au venit cu un preț pe măsură.

De la lansare, compania lui Elon Musk s-a impus ca lider pe segmentul său, însă supremația Tesla ar putea fi pusă la grea încercare de un gigant chinez. Prin subsidiara Farizon Auto, compania Geely va lansa un camion electric, poate prima „amenințare” serioasă pentru modelul Tesla Semi, care ar trebui să fie lansată la sfârșitul anului 2021.

Numit Homtruck, vehiculului are un design modular, futurist, promițând să fie „unul dintre cele mai avansate și curate vehicule comerciale de pe șosele”. Din primele informații, producția și livrările ar trebui să înceapă în primele luni ale anului 2024.

Printre dotările de care beneficia rivalul Tesla se numără, opțional, un range extender (spațiu suplimentar cu baterii), pachete de baterii interschimbabile sau motor hybrid pe bază de metanol.

Reprezentanții Geely au transmis că acest camion va include sisteme de siguranță avansată pentru pasageri și pietoni, fără să ofere informații despre autonomia, viteza maximă, cuplul, puterea motoarelor sau capacitatea de transport – caracteristici importante pentru orice potențial cumpărător.

Masina cu care chinezii vor sa detroneze Tesla

Confort nemaiîntâlnit pentru șofer

Noul camion electric va folosi tehnologii big data pentru o eficiență mai bună și descoperirea celor mai bune rute. Mai mult, va dispune de conectivitate 5G și tehnologie de conducere autonomă.

Homtruck se mândrește cu un confort nemaiîntâlnit pentru șofer. Vehiculul va avea duș și toaletă, pat, frigider, aparat pentru preparat ceai, o mini-bucătărie și chiar și o mică mașină de spălat rufe. O cameră de înaltă rezoluție îl va monitoriza constant pe consudător, pentru a se asigura că este odihnit și se concentrează la drum. Alte camere din jurul vehiculului îl vor informa pe conducătorul auto în legătură cu ceea ce se întâmplă afară, în timp ce camionul este parcat sau se află în mișcare.

Producătorii s-au gândit la sustenabilitate și când au creat interiorul cabinei, acesta fiind realizat din plastic reciclat și bambus.

Homtruck va fi vândut în Europa, Coreea, Japonia și America de Nord.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...