Anchetă oficială la Tesla. Posibilul defect la mașină pe care îl investighează americanii

Badea Violeta 18.08.2021, 09:17
Anchetă oficială la Tesla. Posibilul defect la mașină pe care îl investighează americanii

După o suită de accidente, autoritățile din SUA au deschis o anchetă oficială la Tesla. Compania este acuzată că a pus în pericol viața șoferilor. Iată posibilul defect la mașină pe care îl investighează americanii.

Tesla este investigată de autoritățile din SUA

După producerea mai multor accidente, Tesla intră sub ancheta autorităților din SUA. Compania deținută de miliardarul Elon Musk este acuzată că întâmpină probleme la software-ul de asistență a șoferului. Ancheta este desfășurată de National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA), iar reprezentanții au menționat că vor analiza 11 cazuri.

„NHTSA deschide o investigație preliminară asupra sistemelor de asistență a șoferului (Autopilot) și a tehnicilor puse în aplicare pentru a monitoriza, asista și impune angajamentul șoferului în conducerea mașiniii în timpul utilizării acestora”, a precizat un purtător de cuvânt al administrației.

Conform celor de la IFL Science, multe dintre aceste accidente au avut loc pe timp de noapte și au implicat vehicule ale serviciilor de urgență (cu lumini și culori roșii), sau în zonele marcate cu săgeți și conuri portocalii. Astfel, experții bănuiesc că sistemul de asistare a conducerii de pe mașinile Tesla are probleme în a le vedea în condiții de luminozitate scăzută.

Tesla este investigata de autoritatile din SUA
Tesla este investigata de autoritatile din SUA

Ce modele Tesla sunt vizate

Ancheta americanilor se va baza pe modelele brandului californian Y, X, S și 3, comercializate în 2014 și 2021. Acest lucru înseamnă circa 765.000 de mașini Tesla.

Menționăm că accidentele s-au produs între ianuarie 2018 și iulie 2021. Acestea au avut loc în California, Florida, Michigan și Texas, scrie agenția într-un document. Ultimul accident a avut loc pe data de 10 iulie în San Diego.

„NHTSA a confirmat că, în fiecare dintre aceste cazuri, mașinile Tesla aveau, fie sistemul Autopilot, fie sistemul de control al vitezei de croazieră (Traffic Aware Cruise Control) activate chiar înainte de accidente”.

Până în prezent, compania Tesla nu a oferit informații legate de investigația pornită de NHTSA. Elon Musk este mulțumit de sistem. Miliardarul a spus că vehiculele cu Autopilot activat au de zece ori mai puține șanse să fie implicate într-un accident decât alte mașini similare.

Totuși, acesta menționează pe site-ul său că tehnologia pilot automat necesită „o monitorizare activă din partea șoferului și nu face vehiculul autonom”. Mai mult decât atât, Tesla a luat mai multe măsuri de protecție pentru tehnologiile sale.

Reprezentanții încearcă să evite abuzul de tehnologie Autopilot. Acest sistem poate adapta viteza la traficul pe autostradă, și Full Self Driving, o tehnologie care permite parcarea mașinii și nu numai.

Urmăriți Impact.ro și pe