O comandă plasată de Hertz propulsează capitalizarea Tesla la o sumă incredibilă. Compania fondată de Elon Musk spulberă toate recordurile

Bogdan Bârliga 26.10.2021, 12:22
O comandă plasată de Hertz propulsează capitalizarea Tesla la o sumă incredibilă. Compania fondată de Elon Musk spulberă toate recordurile

O undă de șoc a traversat bursele din întreaga lume și a pus pe jar industia auto: capitalizarea bursieră a Tesla Inc a depăşit pe data de 25 octombrie a acestui an pragul de 1.000 de miliarde de dolari.

Ca să înțelegem ce înseamnă această sumă putem să ne raportăm la ce se întâmpla în decembrie 2020 când capitalizarea companiei fondată de Elon Musk trecea de 600 de miliarde de dolari și acțiunile Tesla valorau cât cele ale următorilor șapte producători auto la un loc: Toyota, Volkswagen, Daimler, General Motors, BMW, Honda și Hyunday.

Firma de închiriere Hertz a comandat 100.000 de unități Tesla

Comanda record de 100.000 de vehicule făcută grupului Tesla este compusă în principal din unități Tesla Model 3. Conform informațiilor furnizate de reuters.com clienţii Hertz vor putea închiria un automobil produs de Tesla începând din luna noiembrie, iar compania va avea 3.000 de puncte de încărcare în 65 de pieţe până la finele lui 2022.

Preţul mediu de vânzare al unui Model 3 începe de la 44.000 de dolari, iar acest lucru înseamnă că întreaga comandă făcută de Hertz are o valoare de aproximativ 4,4 miliarde de dolari, dacă toată comanda ar fi compusă din această gamă.

Când această comandă va fi onorată automobilele electrice vor reprezenta mai mult de 20% din flota globală a companiei de închireri auto Hertz.

Tesla intră în clubul select din care mai fac parte doar Apple, Amazon sau Alphabet

Pe baza calculelor publicate de reuters.com, capitalizarea bursieră a Tesla Inc a depăşit luni 1.000 de miliarde de dolari, după ce acţiunile au crescut cu peste 9,5%, la peste 995,75 dolari. Tesla, care este deja cea mai valoroasă companie producătoare de automobile, s-a alăturat unui club de elită din care mai fac parte doar Apple Inc, Amazon.com, Microsoft Corp, Facebook şi Alphabet Inc.

Aceste noi cifre de capitalizare confirmă trendul crescător pe care se află Tesla și întăreşte ambiţiile producătorului american de automobile electrice de a fi liderul global al vânzărilor în următorul deceniu.

Pentru că Tesla să pregătește să demareze producția primelor autoturisme electrice de la noua sa fabrică din Berlin, în noiembrie ne putem aștepta la noi recorduri atinse pe bursă. Compania vrea să înceapă producția lui Model Y în fabrica din Germania și încearcă să atingă o capacitate anuală de 500.000 de unități.

Mașinile Tesla pot fi comandate și în România

Dacă vrei un model produs de Tesla poți să-l comanzi acum și la noi. Compania americană a deschis anul trecut un showroom la București și acceptă comenzi online.

Un Model 3 poate fi comandat în România cu prețuri care încep de la 44.990 de euro.

Urmăriți Impact.ro și pe
Bogdan Bârliga
Este editorul coordonator al secției Auto de pe Impact.ro. A început să lucreze în presă din anul 2002 și a experimentat mai multe domenii de activitate ( politic, social, economic) până...